Time : 11:36:38
Date : 14 November 2007
Sender Name: VPR Consult. bvba

Nieuwe vakantietrends goed vertegenwoordigd. Exposanten zetten beste beentje voor op de jubileumeditie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen.

De laatste stukjes van de puzzel vallen stilaan op hun plaats; organisator en exposanten van het 30ste Internationaal Vakantiesalon van Antwerpen zijn er samen in geslaagd een mooi, vernieuwend aanbod samen te stellen voor de vele duizenden bezoekers die weer worden verwacht tijdens deze 6-daagse van de reiziger. En omdat iedereen mee mag feesten, worden er deze keer nog meer wedstrijden georganiseerd en zijn er nog meer prijzen te winnen!

Op de stand van gastland Griekenland maakt u kennis met de mooie natuur, idyllische stranden en eilanden, heldere zeeën en het schitterende zonlicht van het land. Maar ook de historische rijkdommen en het overvloedige aanbod kunst en cultuur komen aan bod. De moeite om een kijkje te komen nemen, want ook hier staan er prijzen op het spel. Misschien stapt u binnenkort op het vliegtuig richting Griekenland?

Nog heel wat andere buitenlandse officiële diensten voor toerisme zijn aanwezig. Zowel nationale als regionale diensten komen de troeven van hun land of regio promoten. Van Europese trekpleisters tot verre, exotische bestemmingen, van actieve wandelvakanties tot wellnessparadijzen. Hier volgen enkele voorbeelden van nieuwigheden. Aruba Panorama geeft een impressie van de culturele en historische evolutie van het land. Meer informatie over deze prachtige film krijgt u op de stand. Op de stand van Spanje staat Zaragoza in de kijker, met de internationale Expo Zaragoza 2008 op het programma. Tijdens dit grandioze evenement worden meer dan 100 landen verwacht met hun voorstellen over het thema water en duurzame ontwikkeling. Dichter bij huis gaan we naar het Groothertogdom Luxemburg, met als thema van het jaar "de wandelingen". Op een gloednieuwe stand komen de 5 toeristische regio's uitgebreid aan bod. Eén van de vertegenwoordigers van Duitsland is Belchenland Tourismus, daar ziet u hoe een sneeuwschoenwandeling en vissen op forel in het Zwarte Woud verloopt.
Hall 1 herbergt zoals gebruikelijk een ruime vertegenwoordiging uit België. Toerisme Voerstreek stelt er naast een multifunctionele fiets- en autokaart, ook het nieuwe wandelnetwerk over verkeersluwe paden voor. Ook de dienst van toerisme van Namen heeft een nieuwe wandelformule; met een gids worden de kleine dorpjes wandelend verkend om nadien te genieten van een streekmaaltijd. Een bezoek aan een plaatselijke koffiebranderij behoort eveneens tot het programma.

Bij de diverse touroperators verwelkomen we ondermeer het Noors Toeristenburo voor Zuid-Noorwegen met een gevarieerd aanbod aan de kust en in de bergen. Zoover.be is de grootste onafhankelijke reiswebsite van België en voor de eerste keer aanwezig op het Vakantiesalon van Antwerpen. Met de 'Zoover Zoeker' vindt u in een handomdraai een vakantie naar wens!

Een trend die al enkele jaren opmars maakt is die van de outdoorvakanties. De afdeling camping, caravanning & motorhomes op het Vakantiesalon Antwerpen is dan ook erg indrukwekkend, met formules voor elk wat wils. Kerlinga stelt "Louisiane" voor, succesmodel uit het gamma mobiele bungalows, en haar beide eigen vakantieparken in Bredene en Erezée. 32juillet stelt u bij een lekker wijntje een mooie selectie campings in Frankrijk en de rest van Europa voor.

Thika Travel benadrukt de "Thikastijl" van reizen: een bijzondere belevenis met oog voor de wereld waarin u reist en een ervaring te midden van de natuur en haar bewoners. Het is maar één van de aantrekkingspunten van Adventure Street in Hall 4.

Relaxen en genieten is in! Op het Vakantiesalon Antwerpen is dan ook een aantrekkelijke selectie "spa & wellness" formules terug te vinden. Verwenarrangementen zijn er op maat van elke vakantieganger.

Bij de touroperators gespecialiseerd in cruises kan u de unieke sfeer gaan opsnuiven eigen aan deze droomformule. Cruise & Ferry World is de overkoepelende organisatie voor cruise- en ferry-ondernemingen in België en Luxemburg. Op die stand vindt u ongetwijfeld het schip en de aanleghaven die u zoekt!

Ten slotte valt er ook in de sector vastgoed in het buitenland nieuws te rapen; we verwelkomen hier exposanten Masa, Awenda en Immo Janssens/Turkije Invest met een mooie selectie tweede verblijven.


---
30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen Gastland Griekenland
Van vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008. Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u !!! Nocturnes op vrijdag 25 en dinsdag 29 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!

Neem een kijkje op de website voor nog meer informatie over onze exposanten: www.vakantiesalon-antwerpen.be


---