Time : 11:36:44
Date : 19 December 2007
Sender Name: VPR Consult. bvba

Griekenland voor de eerste keer gastland op het 30ste Internationaal Vakantiesalon Antwerpen.

DE IDEALE COMBINATIE VOOR ELKE REIZIGER: CULTUUR EN NATUUR ONDER EEN STRALENDE ZON!

Toerisme is in Griekenland één van de steunpilaren van de nationale economie en een integraal onderdeel van de levensstijl in het land. Dat is niet verwonderlijk, want het geheel van cultuur, klimaat en natuurlijk erfgoed maakt Griekenland tot één van de topbestemmingen voor elke vakantieganger.

Tijdens de feestelijke 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen zal de bezoekers al snel duidelijk worden dat Griekenland heel wat troeven in de hand heeft voor een geslaagde vakantie. Ontdek ze allemaal op de eregaststand in Hall 4 van Antwerp Expo.

Natuurliefhebbers

Griekenland is een land van bergen en zeeën, waar je nooit ver weg bent van één van beide. Het land wordt getypeerd door tal van grote en kleine eilandjes. In dit specifieke landschap schuilt dan ook de sterke nautische traditie van het land. De ontmoeting van land en zee creëert een complex patroon van eilanden, golven en baaien. In het noorden van het land situeren zich 3 grote regio's: Thrace met de dichte bossen van het Rodopi gebergte, Macedonië met de stad Thessaloniki maar ook met het schiereiland Chalcidice en meren als Koronia en Volvi en Thessaly met ondermeer de berg Olympus, de vallei van Tempe en de rivier Peneos.
In West- en Centraal-Griekenland onderscheiden we Epirus, waar het nationale park van Vikos-Aoos van een overweldigende schoonheid is met canyons, bergpieken en de rijke fauna en flora. Hoofdstad Athene is gelegen in de Attica-regio. Het grote schiereiland Peleponnesos combineert een bergachtig binnenland met een sterk 'getande' kustlijn.
Tot de Egeïsche Eilanden behoren namen als Lesbos, Samos, Rhodos en Kreta die zeker een belletje doen rinkelen. Aan de westkust liggen de Ionische Eilanden met ondermeer Korfu, Ithaca en Zakynthos.

Cultuuradepten

De Acropolis en het Parthenon in Athene blijven uiteraard klassiekers, maar er zijn nog zoveel meer architecturale en cultuurschatten te ontdekken.
Wanneer je het historische centrum en de interessante musea van Athene even achter je laat, zijn dagtrips naar bijvoorbeeld het Penteli-klooster, de prachtige mozaïeken van Daphni en havenstad Piraeus met de Zea-jachthaven en de Kastella-wijk, de moeite waard. Bezoek ook de Tempel van Poseidon op Sounion en Marathon, één van de mooiste locaties in Attica.
Het westelijke deel van de Peleponnesos en de regio die zich uitstrekt van Patras tot Olympos wordt gekenmerkt door olympische overblijfselen, maar ook door pittoreske dorpjes, zandstranden en antieke ruïnes, Byzantijnse kerken en middeleeuwse burchten.

Levensgenieters

Voor een perfecte mix van cultuur en genieten, kies je voor een city break. Van Athene tot Thessaloniki, van Alexandroupolis tot Kavala ... het zijn maar enkele steden waar je terecht kan voor aangename sightseeing, divers entertainment, ontspannende wellness en uitstekende gastronomie.
Na een geslaagde maaltijd in één van de vele taverna's en restaurants, proef je van het uitgaansleven in sfeervolle café's en bars populair bij jong en oud(er). De wijken Mikrolimano en Pasalimani in Piraeus zijn daar typische voorbeelden van. Het wellnesstoerisme beleeft ook hier hoogdagen, met een 100-tal natuurlijke thermale bronnen met helende kwaliteiten en met gezondheidscentra, spa's en centra voor thalassotherapie. Welke formule je ook kiest, Griekenland biedt je de geschikte accommodaties. Hotels in elke prijsklasse, kampeerterreinen in volle natuur of gehuurde kamers bij gastvrije, lokale bewoners. Infrastructuur en materialen voor sportieve activiteiten als rafting, kayakken of bergwandelen, jachthavens met alle faciliteiten voor een geslaagde watervakantie, golfterreinen met internationale allure en
- raar maar waar - skiresorts in verschillende regio's in het binnenland!


______________________
30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen Gastland Griekenland
Van vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008. Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u !!! Nocturnes op vrijdag 25 en dinsdag 29 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!

Neem een kijkje op de website voor nog meer informatie over onze exposanten:
www.vakantiesalon-antwerpen.be


______________________