Ingezonden persbericht


Persbericht

Luuk Broos onderneemt nieuw wereldrecord in België.

Tijdens het 15-jarig bestaan van Shopping Center Wijnegem wordt een 43.680 glazen tellende champagnepiramide gebouwd waarmee een poging wordt getracht om het wereldrecord opnieuw te verbreken.

Tijdens de bouw is gebleken dat er veel tegenslagen zijn in verband met de aanwezige roltrappen en liften in het winkelcentrum. Dit veroorzaakt veel trillingen.

Een ingenieursbureau is ingeschakeld die het gebouw ontworpen heeft en er is een permanente trillingmeter geïnstalleerd die op een aangepast computersysteem alles nauwlettend in de gaten houdt. Mochten de trillingen nog erger worden dan kan dit leiden tot de stop van de bouw.

Als dit alles goed blijft verlopen dan wordt vrijdag 25 januari het laatste glas geplaatst en ingeschonken door Luuk Broos en zijn team en voormalig 5-voudig wereldkampioen motorcross Joël Smets. De 43.680 glazen worden na de afbraak van de toren nog gebruikt voor het goede doel. "Gedurende het jaar worden de glazen verkocht voor 1 euro per stuk. Zo hopen we eind 2008 een cheque van 43.680 euro te kunnen geven aan het goede doel van Marc Herremans, To Walk Again",

Stand van zaken:

Maandag 21 januari, 12.00 uur 18.000 glazen geplaatst.

In tegenstelling tot eerdere berichten wordt het wereldrecord gevestigd door Cateraar Luuk Broos eigenaar Maison Luuk / Chalet Fontaine in opdracht van Shopping Center Wijnegem.

Voor verdere inlichtingen kunt u bellen met Luuk Broos, Maison Luuk / Chalet Fontaine B.V. telefoon 06 229 933 01