Ingezonden persbericht


Weblog Dutchcowboys naar volledig nieuw concept

Amsterdam, 25 januari 2008 - Dutchcowboys, een van Nederlands grootste weblogs (bron Multiscope en Blog50), heeft haar gehele website vernieuwd. Resultaat: een nieuw dynamisch web 2.0 platform waar veel aandacht wordt besteedt aan het ontsluiten van content en nieuwe aspecten als Video, Twitter, foto's, podcast en vodcast. Maar echt uniek is de community-gedachte waar bloggers hun eigen podium binnen Dutchcowboys krijgen. http://www.dutchcowboys.nl/blogges

Dutchcowboys is een groupsweblog dat mede wordt gemaakt door vrijwilligers. Al deze webloggers zijn een expert op hun vakgebied. Er wordt geschreven over een veelheid van onderwerpen van Search Marketing, Web 2.0, Social Media en Gadgets naar Cybercrime en Viral marketing. Elke dag weten meer dan 14.000 unieke bezoekers het weblog te bereiken.

Henk de Hooge "Content is al lang niet meer iets wat van boven naar beneden beweegt over je blog. Content is iets wat je kunt ontsluiten, wat een bron heeft, gerelateerd is en een omgeving heeft. Dat kan alleen in tekst of beeld, maar ook met audio en video. We willen daarom content op meerdere manieren vormgeven en tonen, dat kan zijn door alleen (clickable) headers te plaatsen en beeld - wanneer relevant - belangrijker te maken"

De lancering van Dutchcowboys 5.0 is de vierde nieuwe website van Dutchcowboys. De vierde (4.0) versie is nimmer gepubliceerd. De eerste versie, nog ontworpen door cartoonist Aad Meijer, werd in februari 2003 gelanceerd. De 2.0 versie in 2004 was een nieuwe release zowel aan de voor en achterkant. De 3.0 versie werd in 2005 professioneel aangepakt door het gerenommeerde reclamebureau bureau Tribal DDB te Amsterdam.

Deze laatste 5.0 versie werd door het Web 2.0 bureau Freshheads te Tilburg gemaakt.

Over Dutchcowboys.nl

Dutchcowboys is een initiatief van The Blog Idea factory B.V. Met concepten als Dutchcowboys en afgeleide varianten als Searchcowboys en Mobilecowboys wordt actuele informatie gegeven over Interactive marketing en Mobiele ontwikkelingen.


---