Ingezonden persbericht


JOVD feliciteert VVD!

Ook de toekomst is voor het liberalisme

Den Haag, 25 januari - De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) feliciteert de VVD met haar verjaardag. Hoewel de volkspartij er in het 60-jarig bestaan beter heeft voorgestaan, hebben de jonge liberalen er vertrouwen in dat de partij ook in de toekomst een prominente rol in de politiek kan spelen. Volgens Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat kan de JOVD als voorbeeld dienen voor de grote broer.

Hoewel de VVD er in de peilingen niet goed voorstaat, denkt JOVD Landelijk Voorzitter Jeroen Diepemaat dat de partij er met de juiste liberale koers weer bovenop kan komen:" Het is mooi om te zien dat de neuzen weer allemaal dezelfde richting op staan. Het is nu zaak niet te zwichten voor populisme, maar het liberale geluid te laten horen zoals de VVD er in het verleden ook in geslaagd is."

Dat fractieleider Mark Rutte het debat over de beginselen van de partij wil openen is volgens Diepemaat een goede zaak: "Mark zou er goed aan doen zijn oor te luister te leggen bij zijn oude vereniging de JOVD. Onze beginselen zijn erg duidelijk en duidelijk liberaal."

Diepemaat: "Het liberalisme heeft Nederland vormgegeven. Wanneer men kijkt naar onze staat en ons dagelijks leven, zien we dat deze doordrenkt zijn van liberale waarden. Wanneer er een partij opstaat met een sterk en realistisch liberaal profiel, zullen Nederlanders zich hiertoe aangetrokken voelen. Als de VVD hier weer in slaagt, zal het wederom een echte volkspartij worden. Niet alleen het verleden, maar ook de toekomst is voor het liberalisme!"


* * *



Ingezonden persbericht