Ingezonden persbericht


Buurt in beweging wint duurzaamheidsprijs

Tijdens het symposium Welzijn versterkt duurzaamheid hield Minister Ella Vogelaar een vurig pleidooi voor de wijkgerichte aanpak en benadrukte zij de kracht van de combinatie van duurzaamheid en welzijnswerk. SME Advies viel met het Utrechtse project Buurt in beweging in de prijzen omdat dit een zeer succesvol voorbeeldproject is dat zich bij uitstek leent voor opschaling.

Met de prijs van ¬ 12.500,- gaat SME Advies het project Buurt in beweging in diverse andere gemeenten (stad en platteland) in Zuid-Holland starten.

Buurt in beweging is een methode waarmee bewoners samen met lokale ondersteuners en netwerken hun eigen ideeën ter verbetering van de wijk realiseren. In 2007 werd het project in negen Utrechtse wijken uitgevoerd. Dit leidde tot 67 ideeën waarvan er 16 al binnen twee maanden op de rails stonden. RTV Utrecht maakte hiervan een documentaire. Kracht van het project: de snelheid van uitvoering en de unieke manier waarop bewoners zelf verantwoordelijk zijn en blijven voor de uitvoering van hun ideeën. Het succes van de aanpak in Utrecht biedt grote mogelijkheden voor opschaling in andere gemeenten en regio s. SME Advies is dan ook erg blij met de gewonnen prijs!

Voor meer informatie zie www.sme.nl of www.buurtinbeweging.nl


---

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Buurt in Beweging binnen uw gemeente of welzijnsorganisatie? Neem voor meer informatie contact op met:

SME Advies

Imke Tegels

030 635 89 15