Time : 14:20:32
Date : 30 October 2007
Sender Name: VPR Consult. bvba

Jubileumeditie met extra wedstrijden en animatie : 6 DAGEN INTERNATIONAAL VAKANTIESALON ANTWERPEN. De 30ste editie van het Internationaal Salon voor Vakantie, Toerisme & Caravanning in Antwerpen gaat van start op vrijdag 25 januari 2008 en loopt tot en met woensdag 30 januari 2008. Deze 6-daagse wordt een feestelijk gebeuren, met heel wat nieuwe en vertrouwde exposanten die voor de jubileumeditie extra inspanningen leveren. Nieuwe reisformules en -producten worden voorgesteld op mooi aangeklede, kleurrijke stands én ook de vele wedstrijden zijn een aantrekkingspool voor de talrijke bezoekers.

Gastland Griekenland
Organisator Sinva Exhibitions stelt dit jaar het prachtige en veelzijdige Griekenland voor als gastland. "Ieder jaar weer stellen we een nieuw gastland voor", aldus organisator Emmanuel Rubens. "We kloppen daarvoor aan bij bestemmingen die
aantrekkelijk zijn voor een divers publiek. Met Griekenland zijn we daar zeker in geslaagd. Het is een zonnig land dat heel wat variatie biedt. Uiteraard is het de locatie voor een geslaagde strandvakantie, maar ook wie nieuwe culturele juweeltjes en authentieke dorpjes en landschappen wil ontdekken, komt aan zijn trekken. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden voor de sportieve reiziger om zich uit te leven in Griekenland. Kom dus zeker de centrale stand van Griekenland in Hall 4 van Antwerp Expo ontdekken!"

Sterk aanbod
Exposanten hebben baat bij een doelgericht, geïnteresseerd publiek. Ook hier wordt de vernieuwing verder gezet, aldus Emmanuel Rubens: "We blijven er werk van maken om het beter geïnformeerde publiek te bereiken. Met gerichte communicatie-acties over het aanbod op de beurs proberen we de interessante doelgroepen voor onze exposanten naar het Vakantiesalon te halen."

Geen doeltreffende communicatie zonder een sterk aanbod. De 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen blijft dan ook gaan voor 6 dagen kwaliteit en variatie. De introductie van verschillende themadagen hoort daar zeker bij. U hoort daar later ongetwijfeld nog meer over!
De organisatoren verwelkomen dit jaar heel wat nieuwe exposanten, van Club Med tot Noorwegen Info, van Skyeurope Airlines tot Riu Hotels om er maar enkele te noemen! Samen met de trouwe standhouders zorgen zij voor een nog
groter reisaanbod op het Vakantiesalon van Antwerpen. Verdere opmerkelijke trend is de sterke aanwezigheid van Oost-Europese bestemmingen, met ondermeer de officiële diensten van toerisme van Slovenië en Slovakije. Kroatië - gastland van de vorige uitgave - heeft besloten zijn stand te vergroten.
Ook Duitsland is goed vertegenwoordigd door de regionale diensten voor toerisme. Een bezoekje zeker waard!
Hall 2 blijft traditioneel de stek van Maison de la France, terwijl in Hall 3 bezoekers hun ogen zullen uitkijken in een tijdelijk Provencaals dorp beplant met lavendel en mimosa.

Actuele trends
Cruises zitten duidelijk in de lift. In Hall 2 wordt dat duidelijk op de stand van Xenia Tours en Sunquest Cruises. Nieuw in 2008 op dit vlak is de stand van Cruise & Ferry World.
Inspelend op de actuele trend naar meer outdoorvakanties, blijft het aanbod camping, caravanning en motorhomes goed vertegenwoordigd. Hier hebben de organisatoren ook een andere aanpak voorzien. Emmanuel Rubens: "Om een betere doorstroming over de verschillende zalen te bekomen, zal Hall 3 deze keer niet langer exclusief voorbehouden zijn voor de exposanten camping & caravanning. Op die manier ontdekken ook bezoekers die niet onmiddellijk dachten aan een kampeervakantie, wat hier het aanbod is."
Onder het motto 'vakantie is ontspannen en genieten' bieden een aantal exposanten op het Vakantiesalon spa & wellness-formules aan. Ook dit aanbod bewijst dat de organisatoren wel degelijk de vinger aan de pols houden om steeds de nieuwste trends te kunnen voorstellen.


__________________
30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen Gastland Griekenland
Van vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008. Antwerp Expo ­ Jan Van Rijswijcklaan 191 ­ 2020 Antwerpen Zaterdag, zondag, maandag en woensdag: open van 10.00 tot 18.00 u !!! Nocturnes op vrijdag 25 en dinsdag 29 januari: open van 12.00 tot 21.00 u !!!