Gemeente De Ronde Venen


Sportverkiezing wordt SportGala

De verkiezing van Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporttalent van 2007 wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

In de Meijert wordt vrijdag 25 januari voor het eerst het SportGala gehouden waar de winnaars in de verschillende categorieën bekend worden gemaakt. Daarnaast vinden tijdens de feestelijke bijeenkomst optredens plaats, worden prominenten geïnterviewd en wordt er gediscussieerd over sport. Het programma wordt afgewisseld met live muziek, entertainment en een hapje en een drankje.

De afgelopen weken konden inwoners en sportverenigingen kandidaten nomineren voor de verschillende categorieën. Tot 31 december konden sporters en sportteams voor de vier titels worden aangedragen en daar is veelvuldig gebruik van gemaakt. Een jury bestaande uit zes personen en met een gevarieerde achtergrond zal deze week voor elke categorie drie genomineerden voordragen.

De jury staat onder voorzitterschap van Mijdrechtenaar Avital Selinger, coach van het Nederlands dames volleybal team en eredivisionist Martinus. Selinger maakte deel uit van het Nederlands volleybalteam dat tijdens de Olympische Spelen in Barcelona (1992) een zilveren medaille veroverde. Daarnaast maakt wethouder Ingrid Lambregts (Sport) namens de gemeente De Ronde Venen deel uit van de jury evenals Erik Leus namens Sport in De Ronde Venen. De jury wordt gecompleteerd door sportredacteuren van AD Groene Hart, de Nieuwe Meerbode en de lokale omroep Midpoint.

Deze week wordt door wethouder Lambregts bekend gemaakt welke drie genomineerden er zijn per categorie. Op 25 januari worden tijdens het SportGala de winnaars bekend gemaakt. De avond begint om 19 uur en duurt tot 22 uur, inwoners zijn van harte welkom de avond bij te wonen.