Ingezonden persbericht


Persbericht 16 januari 2008

Archeologisch spreekuur bij Nieuw Land

Lelystad - op vrijdag 25 januari is er een archeologisch spreekuur bij Nieuw Land Erfgoedcentrum. Bezoekers kunnen zich van 13.00 tot 16.30 uur melden bij de receptie van Nieuw Land. Men wordt dan verwezen naar de archeologische werkruimte, waar een deskundige u te woord zal staan.

De bodem van Flevoland is een grote schatkamer. We vinden er resten van de Swifterbant cultuur, het leven op de Zuiderzee en noem maar op. Vondsten kunnen overal worden gedaan, bijvoorbeeld in uw tuin, de slootkant of op het land. Met grote regelmaat worden er tijdens het (vrij toegankelijke) archeologische spreekuur interessante bodemvondsten aangeboden. Ook in 2008 staan de deskundigen van Nieuw Land weer klaar om uw Flevolandse vondsten te bekijken. Het is geen archeologische variant van "Tussen kunst en kitsch". Met andere woorden: de voorwerpen worden niet getaxeerd.

Meent u dus ook een bijzondere scherf of ander archeologisch voorwerp, gevonden in Flevoland, in uw bezit te hebben, aarzel dan niet en kom er mee naar Nieuw Land Erfgoedcentrum aan de Oostvaardersdijk 01-13 (naast Batavia Stad) te Lelystad.