Time : 09:00:00
Date : 22 January 2008
Sender Name: Flanders InShape

Nieuw elan voor productontwikkeling en design in Vlaanderen

Op 25 januari 2008 lanceert Flanders InShape een eerste oproep in Vlaanderen voor de vraaggedreven onderzoeksprojecten rond productontwikkeling en design.

Flanders InShape - competentiepool voor productontwikkeling en industrieel design is ondermeer opgericht om de ontwikkeling van de toegepaste kennis rond productontwikkeling en design te ondersteunen en om deze kennis ten dienste te stellen van de Vlaamse industriële bedrijven.

Flanders InShape is een initiatief geboren in de schoot van Industrie Vlaanderen. De sectorfederaties Agoria, Fedustria en Essenscia werken er nauw samen met gespecialiseerde dienstverleners, kenniscentra en het onderwijs. Onder impuls van de Vlaamse regering ontvangt de competentiepool bijna 5 miljoen euro Vlaamse overheidssteun voor de eerste vier jaar. Met die middelen zal Flanders InShape bedrijven adviseren en onderzoeksprojecten financieel ondersteunen.

Toegevoegde waarde door productontwikkeling en design

Een doordachte toepassing van productontwikkeling en design creëert een toegevoegde waarde voor bedrijven en regio's.

Verschillende studies uitgevoerd in Vlaanderen en ook in het buitenland tonen een duidelijke link tussen de implementatie van doordachte productontwikkeling en design en de bedrijfsresultaten. Deze studies geven ook aan dat alleen de strategische en systematische aanpak en de inbedding van productontwikkeling en design in de bedrijfsstrategie een blijvend positief resultaat garanderen.

Onderzoeksprojecten

De opstart van vraaggedreven onderzoeksprojecten rond productontwikkeling en design is een van de belangrijkste opgaven van Flanders InShape en primeur voor Vlaanderen.

Het vraaggedreven onderzoeksprogramma is gericht op het verwerven, bundelen en vertalen van kennis tot bruikbare toepassingen ten behoeve van een ruime collectiviteit van bedrijven uit alle industriële sectoren in Vlaanderen. De projecten in het kader van dit programma zullen voor 75% gesubsidieerd worden door Flanders InShape.

De uitvoering van een vraaggedreven onderzoeksproject kan gebeuren door één of meerdere kenniscentra of dienstverlener(s) uit Vlaanderen of uit het buitenland.

Door dit sectoroverschrijdende, internationale karakter van het onderzoek zal Flanders InShape, Vlaanderen internationaal op de kaart zetten op vlak van productontwikkeling en design.

Uiterste indiendatum voor de vraaggedreven onderzoekprojecten werd vastgelegd op 21 maart 2008.

Informatiesessie

Om alle geïnteresseerde organisaties, kenniscentra, hogescholen, universiteiten, competentiepools, dienstverleners te informeren organiseert Flanders InShape op 25 januari van 14.00 tot 16.00 uur in de kantoren van het IWT Vlaanderen een informatie sessie waarbij o.a. het volgende zal worden toegelicht:


- welke projecten komen in aanmerking?

- welke zijn de onderzoeksthema's?

- wie kan aanvragen, wie kan meewerken?

- hoe verloopt de procedure - van aanvraag tot realisatie?
- welke zijn de criteria voor goedkeuring?

- enz.

Voor meer informatie surf naar www.flandersinshape.be Op deze site vindt u alle praktische informatie.

U kunt ook bellen naar Flanders InShape op het nummer 056 28 28 40 of mailen naar info@flandersinshape.be

URL: http://www.flandersinshape.be Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL