Gemeente Zwartewaterland


Persbericht

DOORSZ gemeenten ondertekenen op 25 januari contract uniek samenwerkingstraject

Jong Talent Programma van start

Hoe kunnen net afgestudeerde HBO-ers of academici zien dat werken bij de gemeente aantrekkelijk is. En op welke manier kunnen zij, zonder enige ervaring, aan het werk bij een gemeente. Het `Jong Talent Programma' geeft het antwoord op deze twee belangrijke vragen. Binnen het samenwerkingsverband DOORSZ (Dalfsen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland) krijgt deze groep de mogelijkheid om gedurende twee jaar ervaring op te doen bij verschillende gemeenten. Op 25 januari a.s. wordt het contract voor dit unieke samenwerkingstraject ondertekend door de betrokken deelnemers. De ceremonie zal plaatsvinden op het `Oude Stadhuis' van Hasselt (Markt 1 te Hasselt).
Het `Jong Talent Programma' is opgezet door de samenwerkende DOORSZ-gemeenten en detachering- en adviesbureau Keizers. Het programma kent een aantal ambities. Het is er op gericht de gemeente als werkgever aantrekkelijker te maken en de organisatie meer te verjongen. Daarnaast kan de gemeente kennis en inzicht verwerven en flexibeler zijn vanwege een breed inzetbaar arbeidspotentieel. Met de samenwerking kunnen de beperkingen van de eigen gemeentegrenzen overstegen worden.
De trainees kunnen in een periode van twee jaar bij drie verschillende gemeenten aan de slag. Het programma biedt ze de mogelijkheid om inspiratie op te doen en samen te werken met andere collega's. Met hun kennis en kunde, frisse blik en inspirerende ideeën kunnen ze een grote bijdrage leveren aan de organisatie. De trainees zijn in dienst bij Keizerscs. Bij goed functioneren, komen ze na twee jaar in aanmerking voor een beleids- of staffunctie bij één van de gemeenten.

-----------Einde bericht
Hasselt, 23 januari 2008
Voor nadere informatie:
A. Landsman, communicatieadviseur, tel. 038 ­ 385 31 48 De ondertekening van het contract vindt plaats op het `Oude Stadhuis', Markt 1 te Hasselt om 15.00 uur. De ondertekening vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester A.C. Hofland en vertegenwoordigers van de DOORSZ-gemeenten en Keizerscs. De pers wordt van harte uitgenodigd om 15.00 uur in het Oude Stadhuis aanwezig te zijn.


---- --