Gemeente Den Haag

Van Aartsen voorgedragen als nieuwe burgemeester

De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond 24 januari Jozias van Aartsen voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Den Haag.

De voorzitter van het Presidiun maakte de naam bekend tijdens een openbare raadsbijeenkomst. Daaraan voorafgaand discusseerde de raad in een besloten vergadering over twee kandidaten. De tweede naam op de aanbeveling zal op basis van de wet geheim blijven.

In de persconferentie die na de openbare raadsbijeenkomst volgde, liet Marieke Bolle (voorzitter van de vertrouwenscommissie) weten dat Jozias van Aartsen als nummer één uit de stemming is gekomen. Als motivatie noemde zij onder meer zijn ruime bestuurservaringen, hart voor Den Haag en gedrevenheid.

De heer Van Aartsen wordt voorgedragen aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die dit voorstel bij het Kabinet voorlegt. Na goedkeuring wordt de nieuwe burgemeester met een Koninklijk Besluit benoemd.
Deze beëdiging wordt door de Commissaris van de Koningin formeel uitgevoerd. De heer Van Aartsen wordt na de officiële benoeming per Koninklijk Besluit geïnstalleerd in de Haagse gemeenteraad. De gemeenteraad hoopt dat de nieuwe raadsvoorzitter per 1 maart kan beginnen in zijn nieuwe functie.

Zie ook
Nieuws
Verklaring College op voordracht Van Aartsen