Stichting Struisvogel behoedt beleidsmakers voor struisvogelpolitiek

25/01/2008 07:47



Partij van de Filerijder (PvdF)



Stichting Struisvogel behoedt overheid & politiek voor struisvogelpolitiek rond filecrisis

De Partij van de Filerijder heeft Stichting Struisvogel in het leven geroepen. Stichting Struisvogel heeft als doelstelling om de beleidsmakers in ons land via een actieve communicatie te behoeden voor Struisvogelpolitiek als het gaat om de filecrisis in ons land. Op www.struisvogel.org kunnen bedrijven en particulieren donateur worden van de Stichting en/of aangeven hoe ze op een andere manier hun bijdrage willen leveren aan. De Stichting heeft geen winstoogmerk. De eerste campagnematerialen worden op 15 mei onthuld op het Nationaal File Forum. Op www.nationaalfileforum.nl leest u meer over deze bijeenkomst.

De kracht van de Struisvogel
Stichting Struisvogel wil dat de politiek & overheid net zoals de snelste tweevoeter in het Dierenrijk, met een zelfde forse hoeveelheid uithoudingsvermogen op topsnelheid de files gaat oplossen. Ook moeten ze hierbij net zo'n scherp oog blijven behouden voor de situatie als de struisvogel die vanuit grote hoogte met zijn grote ogen ver vooruit kan kijken.

Steeds meer bedrijven hebben zich de afgelopen maanden aangemeld om samen met de Partij van de Filerijder actie te voeren voor een betere doorstroming op de Nederlandse wegen en hier financiële middelen voor ter beschikking te stellen. Aangezien de Partij van de Filerijder geen entiteit op zich is, is er voor gekozen om nu een stichting op te richten met de naam Struisvogel. De Stichting biedt de Partij van de Filerijder de mogelijkheid om financiële middelen te verzamelen en de besteding ervan te laten beheren door een onafhankelijk Stichtingsbestuur.

Hoe
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door gerichte beïnvloeding van de regering, overheid en de politici en betrokken beleidsmakers in ons land via audiovisuele, gedrukte - en elektronische media, via aanwezigheid op relevante platforms, via de website, via de organisatie van conferenties en seminars en via het sluiten van zoveel mogelijk krachtige allianties. Zo komt er een grootschalige landelijke publiekscampagne richting de beleidsmakers van ons land vanaf 15 mei.

Luc van Bussel, Stichting Struisvogel: "Als we zo door gaan zoals nu staan we in 2020 absoluut muurvast in dit land. De beleidsmakers in ons land mogen niet hun ogen sluiten voor de gevolgen van het kortetermijnbeleid dat ze (niet) voeren ten aanzien van de files. Zij zijn en blijven tenslotte eindverantwoordelijk voor het oplossen van de congestieproblemen in ons land. Daar moeten we ze onophoudelijk, niet-aflatend aan helpen herinneren. Zeker gezien het feit dat er in ons land helaas nog geen Wet Mobiliteit is waarin ons recht op mobiliteit meer dan nu wordt verankerd in ons rechtsbestel."

Partij van de Filerijder
De Partij van de Filerijder is een maatschappelijke beweging die zich structureel hard maakt voor de belangen van de slachtoffers van de filecrisis in ons land. De Partij van de Filerijder is van mening dat de aandacht van politiek & overheid momenteel onvoldoende gefocust is op het snel terugdringen van de files, dat er veel te eenzijdig wordt gekeken naar langere termijnoplossingen en dat het ontbreekt aan voldoende communicatie met de filerijders.

EINDE BERICHT





http://www.struisvogel.org