Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
25 januari 2008

Hotel Des Indes geopend in miniatuurstad Madurodam

Gisterenmiddag om 13.45 uur is in Madurodam Le Méridien Hotel Des Indes in Madurodam officieel onthuld door Daphne Deckers in aanwezigheid van Roos van der Zwan, loco-burgemeester van Madurodam.

Hotel des Indes is het eerste luxueuze 5-sterren hotel in de miniatuurstad. Met dit hotel heeft Madurodam wederom een Haags instituut binnen haar stadsgrenzen. Het hotel bevindt zich in goed gezelschap zoals het Binnenhof en het Vredespaleis. Uit onderzoek naar de naamsbekendheid van Haagse Instituten is gebleken dat Hotel des Indes in de top vijf op de lijst van meest bekende Haagse instituten staat.

Geschiedenis

Le Méridien Hotel des Indes heeft een plek in de historische stadskern van Madurodam. Het historische en authentieke hotel zelf is gebouwd als residentie van Baron van Brienen van de Groote Lindt en Dortsmunde, de persoonlijke adviseur van Koning Willem III. Sinds 1881 heeft het statige pand de naam Hotel des Indes en kreeg het de functie van luxueus hotel. Vele koningen, keizers, staatslieden, kunstenaars en andere beroemdheden verbleven reeds in dit chique hotel. In 2005 onderging het luxueuze logement een enorme renovatie onder leiding van de bekende Interior Designer Jacques Garcia.

Hotel des Indes won met de renovatie in 2006 de FGH Vastgoedprijs. Deze prijs werd door FGH Bank in 1989 ingesteld en is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten onderscheidend ondernemerschap laten zien. Dit jaar zal FGH Bank de prijs voor de tiende keer uitreiken.

Het schaalmodel is gefinancierd door FGH Bank, de hoteleigenaren Hans van Veggel en Rob Brinkel en Le Méridien.
---