Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT CAVIAR 3,5-INCH HARDE SCHIJF MET 320 GB

Western Digital is marktleider met de 320 GB per platter-technologie

Amsterdam, 25 januari 2008 - Western Digital® Corp. (NYSE: WDC) introduceert een nieuwe serie WD Caviar® 3,5-inch harde schijven gebaseerd op 320 GB per platter-technologie. Dit is dezelfde technologie die het bedrijf al gebruikt voor zijn 160 GB per platter (met 320 GB-capaciteit) 2,5-inch WD Scorpio(TM)-schijf die sinds oktober 2007 op de markt is.

"Onze investeringen in technologie en continue productontwikkeling hebben ervoor gezorgd dat Western Digital de hoogste datadichtheid levert in de twee grootste markten", zegt Hossein Moghadam, CTO van Western Digital. "Onze 250 gigabits-per-square-inch-technologie is al betrouwbaar bewezen door onze 2,5-inch-klanten. Nu kunnen klanten ook van deze technologie profiteren in 3,5-inch voor bijvoorbeeld desktops."

De WD Caviar 3,5-inch harde schijven met 320 GB zijn vanaf nu verkrijgbaar. De 320 GB per platter-technologie wordt het komende jaar ook toegepast in desktop-, zakelijke, CE-, en externe harde schijven en in nieuwe producten van Western Digital.

"Ons technisch leiderschap versterkt de positie van Western Digital als preferred hard drive supplier bij klanten", zegt Richard E. Rutledge, Senior Marketing Vice-President van Western Digital. "Wij bieden ook onze klanten, partners en leveranciers concurrentievoordelen, omdat we als eerste nieuwe technologie op de markt brengen, hoge kwaliteit leveren, uitstekende service bieden en onze producten volgens betrouwbare standaarden op tijd en uit voorraad leveren."

De WD Caviar-serie van 3,5-inch desktop-harde schijven levert een doorvoersnelheid van 300 MB per seconde, heeft een cachegeheugen tot 16 MB en Native Command Queuing (NCQ). Daarnaast zijn de nieuwe harde schijven uitgerust met opties die garant staan voor een uiterst stil gebruik en lage temperaturen. De WD Caviar-schijven zijn zeer geschikt om te integreren met de meeste veeleisende desktop- en externe opslagomgevingen.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.