Persbericht

25 januari 2008

Regio Leiden bespaart op kosten aardgasverbruik

~ DONG Energy wint Europese aanbesteding dankzij laagste prijs ~

Acht gemeenten in de provincie Zuid-Holland hebben een contract voor de levering van aardgas afgesloten met DONG Energy. De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Teylingen, Voorschoten, Oegstgeest, Noordwijk, Noordwijkerhout en Zoeterwoude kopen gezamenlijk jaarlijks 3,4 miljoen kubieke meter in.

De samenwerking is het gevolg van de Europese aanbesteding Aardgas 2008-2010 die het Projectteam Inkoop Energie Regio Leiden heeft uitgeschreven. De gemeenten hebben de aanbesteding opgezet om zo optimaal gebruik te kunnen maken van het voordeel van gezamenlijke inkoop.

De aanbesteding is op initiatief van de gemeenten verlopen via een door Energie-Keuze georganiseerde veiling. DONG Energy kwam als winnaar naar voren, omdat zij het laagste bod heeft uitgebracht. Albert Langeveld, voorzitter van het Projectteam Inkoop Energie Regio Leiden: "De gemeenten zijn erg blij met de voordelen die de samenwerking oplevert."

Ook DONG Energy is tevreden over de samenwerking, omdat ze met deze overeenkomst haar afzetgebied weet uit te breiden. "Door het winnen van deze aanbesteding hebben wij de mogelijkheid gekregen om ons te manifesteren in de regio Leiden", aldus Michiel van der Lande, algemeen directeur bij DONG Energy. "Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking in de komende jaren succesvol zal zijn."

Het contract voor de gemeenten is op 1 januari 2008 ingegaan. Het contract heeft een looptijd van twee jaar en kan twee keer met een jaar worden verlengd.

(237 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over DONG Energy Sales B.V.
DONG Energy is one of the leading energy groups in the Nordic region. Our headquarter is in Denmark. Our business is based on procuring, producing, distributing, trading and selling energy and related products in Northern Europe. We employ approx. 4,500 people and generate DKK 36 billion in revenue.

In 2005 heeft DONG Energy het Nederlandse energiebedrijf Intergas Levering overgenomen. Daarvoor was Intergas Levering onderdeel van Intergas Holding. Deze holding was gevestigd in Oosterhout en eigendom van 26 gemeenten in West- en Midden-Brabant. Intergas Holding bestond uit drie onderdelen: Intergas Netbeheer, Intergas infra (Braintech) en Intergas Levering.

Vanaf maart 2007 heeft Intergas Levering een nieuwe naam: DONG Energy Sales B.V. DONG Energy levert stroom en gas aan ongeveer 145.000 zakelijke en particuliere gebruikers, met name in Midden- en West-Brabant. Het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.dongenergy.nl

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Maud Geerbex of Claudia Top van LEWIS, Global Public Relations Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01 E-mail: claudiat@lewispr.com
maudg@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over DONG Energy kunt u contact opnemen met Rob Mossel, manager zakelijke markt DONG Energy: Tel: 073 616 02 93 Fax: 073 616 02 50 E-mail: robmo@dongenergy.nl http://www.dongenergy.nl