Dexia Bank


P E R S B E R I C H T

Brussel, Parijs, 25 januari 2008

FITCH BEVESTIGT NET ALS S&P EN MOODY'S DE AAA-RATING MET STABLE OUTLOOK VAN FSA

TOENEMENDE VOORKEUR VOOR AAA-GARANTIE VAN FSA OP AL HAAR MARKTEN

New York, New York, 24 januari 2008 ­ De credit enhancementmaatschappij Financial Security Assurance (FSA), een dochteronderneming van Dexia, deelt vandaag mee dat Fitch Ratings de AAA financial strength rating met Stable Outlook van FSA bevestigde in het kader van zijn evaluatie van de impact van de onrust op de hypotheekmarkt op de ratings van kredietverzekeraars.

Fitch Ratings volgt daarbij het voorbeeld van Moody's Investors Service (Moody's) en Standard & Poor's (S&P) die onlangs ook de AAA-rating met Stable Outlook van FSA bevestigden. FSA is thans de enige vooraanstaande kredietverzekeraar die een AAA-rating met Stable Outlook kreeg van de drie ratingbureaus, als weerspiegeling van haar reeds lang toegepaste principes inzake een strikte underwriting- en prijsdiscipline.

In zijn rapport stelt Fitch: "De bevestiging van de FSA-ratings houdt gedeeltelijk rekening met de versterkte positie van FSA in de sector van de kredietverzekeraars, vooral door haar aanzienlijk lagere directe blootstelling aan subprimekredieten op de hypotheekmarkt vergeleken met haar belangrijkste concurrenten. FSA blijft een gedisciplineerde onderschrijvingspolitiek toepassen, geïllustreerd door de beslissing van de onderneming om effectief elke directe blootstelling te vermijden op de meer risicovolle gestructureerde CDO's (SF CDO's), een activaklasse die aanzienlijk onder druk heeft gestaan gedurende de laatste maanden. Daarenboven behoudt de onderneming zeer goede financiële resultaten op een operationele basis, met uitsluiting van de negatieve impact van de mark-to-market (MtM) verliezen op de CDS-portefeuille en de GIC-portefeuille (Guaranteed Investment Contracts), en voldoende kapitaaloverschot voor haar toegekende rating."

In een toelichting bij de bevestiging van deze ratings, zei Robert P. Cochran, voorzitter en CEO van FSA: "De bevestiging van onze ratings door Fitch, Moody's en S&P is het bewijs van onze gedisciplineerde benadering van het beleid inzake underwriting en risicobeheer, alsook van onze voorzichtige toepassing van het businessmodel. Aangezien FSA zich de voorbije jaren terughoudend heeft opgesteld in een markt met lage vergoeding van het risico, kan ze nu voor de toekomst een sterke positie voorleggen."

FSA is bijzonder goed geplaatst om opportuniteiten te benutten zoals op de markt voor gemeenteobligaties, waar de onderneming heeft kunnen profiteren van een toenemende marktvoorkeur. Tegelijkertijd bieden de ruimer wordende spreads FSA vele mogelijkheden voor het verzekeren van transacties met aanzienlijk betere kredietvoorwaarden en een interessante pricing op alle markten waar ze actief is.

Zoals werd gerapporteerd in de resultaten over het derde kwartaal van 2007, bleef FSA weg op de markten van de ABS CDO's en CDO van CDO's, waarvoor aanzienlijke verliezen in het vooruitzicht worden gesteld voor sommige kredietverzekeraars. FSA was niet betrokken bij de verzekering van dit soort van transacties op basis van haar analyse van de structuur en het risicoprofiel van de onderliggende activa.

Het management van FSA en van Dexia hebben er het volste vertrouwen in dat de transacties waarbij financiële waarborgen worden gesteld, een gezonde activiteit blijven vormen die uitstekende vooruitzichten biedt.

Persdienst Brussel +32 2 213 50 81 Persdienst Parijs +33 1 58 58 77 81 Investor Relations Brussel +32 2 213 57 46 Investor Relations Parijs +33 1 58 58 85 97

Dexia N.V., Rogierplein 11, B-1210 Brussel / 1, Passerelle des Reflets, Paris-La Défense 2, F-92919 La Défense Cedex Rekeningnr. : 068-2113620-17 - RPR Brussel BTW BE 0458.548.296


---- --