Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 24 januari 2008

Capgemini en SpringSource kondigen alliantie aan
Samenwerking zal service naar klanten optimaliseren

Capgemini heeft een overeenkomst getekend met SpringSource (voorheen Interface21), een toonaangevende aanbieder van open source-software voor de bouw en toepassing van bedrijfskritische enterprise-toepassingen. De samenwerking tussen SpringSource en Capgemini Nederland B.V. betekent dat beide partijen gezamenlijk volledig ondersteunde open source- oplossingen op basis van het SpringSource-Portfolio zullen leveren.

Het SpringSource-Portfolio is een uitgebreid open source-applicatieraamwerk dat is gebaseerd op een stevig fundament van eenvoud en kracht. SpringSource is, met vier miljoen downloads, een integraal deel geworden van de enterprise applicatie-infrastructuur van vele organisaties wereldwijd. Het SpringSource-partnerprogramma biedt bedrijven die SpringSource-toepassingen ondersteunen, de mogelijkheid om hun klanten meer toegevoegde waarde te bieden.

In de afgelopen jaren heeft Capgemini zijn deskundigheid op open source-gebied aanzienlijk vergroot en verscherpt. Daarbij is gebleken dat de vraag naar open source-oplossingen toeneemt. Op dit moment werken bij Capgemini Nederland maandelijks 150 consultants aan open source gerelateerde projecten. Alleen al in het afgelopen jaar heeft het bedrijf, in samenwerking met experts van SpringSource, tientallen consultants opgeleid in het SpringSource-Portfolio.

In de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen is vastgelegd dat SpringSource en Capgemini Nederland B.V. zullen samenwerken bij de toepassing van bedrijfskritische enterprise- applicaties, om zo voor hun klanten succesvolle ontwikkeling, integratie en prestaties van de software te waarborgen.

"SpringSource wordt wijdverspreid gezien als het toonaangevende enterprise Java- applicatieplatform", aldus Jeroen van Disseldorp, Open Source Alliance Manager bij Capgemini Nederland B.V. "Wij vinden het belangrijk om de bijdrage van SpringSource aan open source-

PERSBERICHT

software te erkennen en onze klanten toegang te bieden tot de technologie-experts die SpringSource in huis heeft. Bovendien zullen deze mensen de kennis van onze eigen experts up-to- date houden. Op die manier kunnen we onze klanten innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit bieden."

Mitch Ferguson, Vice President business development, SpringSource: "We zijn zeer verguld met het feit dat we een samenwerkingsovereenkomst aangaan met een gerenommeerde en vooraanstaande consultingpartij als Capgemini. SpringSource waardeert de expertise van Capgemini en we verheugen ons erop met Capgemini samen te werken om de ondersteuning van de wereldwijde open source- markt te vergroten. Door deze samenwerking en ons commitment om te excelleren op het gebied van open source-software zullen klanten profiteren van meer keuze en superieure innovatie."

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 35 landen en heeft wereldwijd ongeveer 83.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over SpringSource
SpringSource, voorheen Interface21, is een vooraanstaande leverancier van trusted open source software voor bedrijfskritische enterprise applicaties. SpringSource stond aan de wieg van het Spring Framework, het toonaangevende JavaTM en JavaEETM applicatieraamwerk en overziet de verdere ontwikkeling hiervan. Met de Spring-productfamilie heeft SpringSource honderden organisaties geholpen bedrijfskritische applicaties te bouwen en in te zetten; applicaties die de productiviteit van ontwikkelaars vergroten en een positieve bijdrage leveren aan een return on investment. Onder de klanten bevinden zich een aantal van 's werelds grootste financiële instituten en partijen uit de publieke sector.