Hoger doel congres in Dierenpark Emmen


Succesvol ondernemen gaat veel verder dan winstgevendheid alleen

EMMEN, 20080102 -- Op 25 januari organiseert de 5K Consultancy Group het congres "hoger doel" in het Dierenpark Emmen. Het congres beoogt de ondernemers discussie voor te zetten welke een verbintenis legt tussen de normen en waarden in onze maatschappij en het succes van ondernemerschap dat veel verder gaat dan alleen maar optimale winstgevendheid.

Ondernemen met hart en ziel is een verborgen succesfactor bij bedrijven die veel verder denken dan hun portomonnee dik is. Door ondernemerschap in te zetten voor een hoger doel (niet te verwarren met een goed doel)creert men een imago van echtheid dat er voor zorgt dat het personeel niet komt werken maar bijdragen aan het hogere doel en daardoor minder ziekteverzuim vertoont, een hoger persoonlijke inzet en veel meer arbeidsvreugde dan in onderneming waar alleen de verlies en winstrekening voorop staat.

De 5K Consultancy Group geeft strategisch advies waarbij zij de balans van maatschappelijk verantwoord ondernemen veel verder doorvoert dan vanuit de Nederlandse politiek aangegeven wordt. Vanuit de wereldwijde beweging van PPP (Profit, People, Planet) wordt steeds een optimale balans gezocht naar een productief en winstgevend bestaan, een gezond en gelukkig leven en respect voor en behoud van onze natuurlijke omgeving. Daarom gebruikt het congres ook de entourage van het Dierenpark waarin de mens en de natuur op prachtige wijze kan worden beleefd. The 5K groep is zelf ontstaan uit een persoonlijk hoger doel van de grondlegger en streeft ook naar een hoger doel, namelijk het stimuleren van de leiderschapmentaliteit in ondernemerschap en maatschappij waarbij elke persoon, onderneming of sociale groep wordt gestimuleerd haar unieke onderscheidende vermogens zoveel mogelijk te ontwikkelen benutten voor haar eigen succes.

Tijdens het congres komen mensen aan het woord zoals Alex Mutsaars, die zeven jaar lang gewerkt heeft aan zijn waterfiets waarmee hij over enkele maanden de oversteek gaat doen van New York naar Amsterdam. En ook Rik Konings, die zijn jongleertalent inzet om mensen te coachen naar een betere persoonlijke balans en al jonglerend deelneemt aan halve marathons in Nederland. Of Liliane Hiddingh die het voor elkaar kreeg een pinguinbus vanuit Nederland in Peru te krijgen om de basisscholen te bezoeken met een bewustzijnsprogramma. Of Theo Lemmen, die richting geeft aan een nieuw afvalbeleid waarbij afval een gouden grondstof wordt in de toekomst, en nog veel meer mensen die het PPP belang op hun eigen manier invulling geven in zijn geheel of een belangrijk onderdeel en zo een enorm aanzien hebben verworven in hun sector. Wat zijn de hogere doelen die deze mensen nastreven?

Het congres dient daarom als bron van inspiratie voor al die ondernemers die ook met hart en ziel hun ondernemerschap willen wijden aan dat waarin zij zelf geloven en waar willen maken. Wij willen het goede voorbeeld geven in woord en daad en aantonen dat goed doen niet alleen een goed gevoel geeft maar ook erkenning en succes. Er is plaats voor 100 ambitieuze ondernemers.