Freecom geeft kleur aan harde schijven: Toughdrive PINK


DELFT, 20080125 -- Freecom ToughDrive PINK, een nieuwe externe 2.5" harde schijf in een eigentijds, roze design! De ToughDrive PINK krijgt `haar' power via de USB-aansluitkabel, waardoor een aparte stroomvoeding overbodig is. Deze mobiele harde schrijf biedt maximale prestaties via USB 2.0, heeft een capaciteit tot maar liefst 250GB en biedt absolute betrouwbaarheid. Dat alles fraai vormgegeven in een strak vernieuwend roze design. De nieuwe ToughDrive PINK is klein, stootvast, eenvoudig, mobiel, betrouwbaar, compleet, veilig en geeft vooral héél veel kleur aan data-opslag...

[foto ToughDrive PINK] Met de ToughDrive PINK introduceert Freecom een snelle, stille externe 2.5" harde schijf gegoten in een zacht siliconen roze behuizing, speciaal ontworpen voor de `fashionable' (zaken)vrouw/man. De nieuwe ToughDrive PINK is verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 160 en 250GB; voldoende ruimte voor onder meer video's, digitale foto's, presentaties, documenten en MP3-bestanden. Met `haar' kleine afmetingen neemt de ToughDrive PINK minimale ruimte in beslag en is daarmee ideaal voor mobiel, dagelijks gebruik. Het meenemen van een aparte voeding is overbodig, want de ToughDrive PINK is volledig buspowered. De ToughDrive PINK voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van data-opslag. Onderweg een even snel een backup maken? Met de ToughDrive PINK is dat geen enkel probleem!

De naam ToughDrive is inmiddels een begrip en ook de nieuwe krachtige ToughDrive PINK is niet enkel bestand tegen schokken en stoten, maar overleeft zelfs een val van twee meter. 'Storage and security' gaan steeds vaker en beter hand in hand, gegevens worden beschermd door middel van paswoorden en versleutelingen, maar met de ToughDrive wordt data óók fysiek beveiligd tegen verlies.

Het ingebouwde anti-shock-mechanisme zorgt voor stabiliteit en fungeert bij een val als bumper/schokbreker. Daarnaast zorgt de zacht siliconen behuizing van de ToughDrive PINK voor extra bescherming. Zo wordt de ToughDrive PINK op twee manieren beschermd tegen schokken, stoten of een mogelijke val.

Specificaties

- Capacity: 160GB, 250GB
- Interface: USB 2.0, can also be connected to USB 1.1 port
- Hard drive: type 2.5", low noise, low power consumption,
performance Average seek time: 12 ms
- Track to Track seek time: 2 ms
- Average Latency: 7.14 ms
- Rotational Speed: 5400 rpm
- Hard drive Buffer Size: 8 MB
- Data transfer speed over USB 2.0 bus: up to 480Mbit/s
- Weight 200g (7 ounce)
- Dimensions 140 mm x 80 mm x 19 mm (5.5 x 3.15 x 0.74 inch)
mtbf 50000 P.O.H.
- Shock resistant Operating 300G, non-operating 1000G
- Max. drop height 2 meters free drop on flat surface
- Connect or Integrated, flat USB 2.0 compatible connector
- Power requirements USB powered, no adapters needed*

Freecom
Freecom is een van de meest vooraanstaande IT-bedrijven op het gebied van opslag- en multimediaoplossingen, met hoofdkantoren in Delft en Berlijn. Sinds Freecom 18 jaar geleden werd opgericht, heeft het bedrijf zich beziggehouden met de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogkwalitatieve IT-oplossingen voor consumenten en zakelijke gebruikers. Freecom levert onder andere externe harde schijven, multimediaoplossingen, NAS-oplossingen, apparaten met flashgeheugen, dvd-branders en systemen voor professionele gegevensopslag. Freecom heeft filialen in 11 landen in Europa en werkt nauw samen met ongeveer 8500 resellers en distributeurs. In 2007 realiseerde Freecom een netto-omzet van $190 miljoen.