Traffic4u lanceert Search Index


Klikprijzen Google advertenties in Travel branche stijgen t.o.v. 2006

GRONINGEN, 20080125 -- Zoekmachine marketingbureau Traffic4u lanceert de Traffic4u Search Index ( http://www.traffic4u.nl/searchindex ). Dit is een index van de gemiddelde kosten per klik op een advertentie in Google. De index is ontwikkeld om te voorzien in de behoefte van adverteerders aan inzichten in de Nederlandse zoekmachine-advertentiemarkt.

De index wordt bepaald voor verschillende branches, waarvan de Travel branche de eerste is. Aan de hand van deze index bespreekt Traffic4u ontwikkelingen in verschillende branches op het gebied van adverteren in zoekmachines. Traffic4u publiceert het rapport met de uitkomsten van de index vier keer per jaar.

De Traffic4u Search Index laat zien dat de kosten per klik voor een Travel advertentie in Google in het tweede halfjaar met 18,15% gestegen zijn ten opzichte van dezelfde periode in 2006. In Q4 zijn de kosten per klik echter het laagst van alle vier kwartalen in 2007. Het rapport `Travel Q4 2007' is te lezen en downloaden op http://www.traffic4u.nl/searchindex/travel .

De Traffic4u Search Index is een beschrijvend model dat kan worden gebruikt ter vergelijking of evaluatie van advertentiecampagnes in zoekmachines in Nederland. De campagnes die deel uitmaken van de Traffic4u Search Index zijn advertentiecampagnes in het zoeknetwerk van Google in Nederland, die in het beheer zijn van Traffic4u. Voor de index van de Travel branche zijn meer dan 250 advertentiecampagnes opgenomen voor onder andere vluchten, pakketten en hotels.

Over Traffic4u
Traffic4u is een toonaangevend zoekmachine-marketingbureau, gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u, marktleider in Nederland, heeft veel klanten in de Travel branche en werkt voor gerenommeerde bedrijven als Philips, KPN, ING, Renault en Transavia.com. Momenteel zijn er voor Traffic4u meer dan 70 specialisten werkzaam op de kantoren in Groningen, Amsterdam, Madrid en Salamanca.