Deze week in FEM Business

(week 4, vanaf vrijdag 25 januari 2008 in de kiosk)

Na de crash / De opmars van Binckbank

Meer informatie: 020 515 9821

Donderdag 24 januari 2008

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Na de crash
De kredietcrisis is nog lang niet voorbij
Wie dacht dat met de renteverlaging van de Fed de rust op de financiële markten definitief is hersteld, zou zich wel eens lelijk kunnen vergissen. De kredietcrisis is een veenbrand, die voortwoekert. De renteverlaging in de VS zou bovendien wel eens beroerd kunnen uitpakken voor Europa.

De opmars van Binckbank
De onlinebroker nam Alex over, en wil nu de Europese markt veroveren. Binckbank lijkt onstuitbaar. Maar er dreigt gevaar. Wat Binckbank kan, kunnen nieuwe concurrenten ook. Zij kopiëren de aanpak van de onlinebroker en kiezen voor de aanval.

Oorlog in zorgland
Het gevecht om klanten binnen te halen, bracht de zorgverzekeraars rode cijfers. Fusies en saneringen moeten het tij keren. De laatste trend: zorg inkopen, zo goedkoop mogelijk. Zorgverzekeraar Uvit wil bank- en beleggingsproducten gaan verkopen.

ICT steeds meer Indiaas onderonsje
De Indiase ICT'ers gaat het voor de wind in Europa. Hun omzet groeit als kool. Maar als ze echt willen doorbreken, moeten ze hun concurrenten in Europa gaan overnemen. En dus is de vraag: wie wordt hun prooi: Capgemini, Atos Origin of LogicaCMG?

Verder in FEM Business:

â- DSM wordt steeds Chineser
â- Islamitische boycot raakte Denen nauwelijks
â- Hoe terecht is het optimisme van de autofabrikanten in de VS?
â- Luchttaxi Bikkair: lage marges, snelle groei
â- Wordt levensverzekeraar Ping An een Chinese Citigroup?

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

http://www.fembusiness.nl/