Gemeente Apeldoorn
Middelen
Pers info
Telefoon (055) 580 17 35
AuteurDatumTelefax (055) 580 11 95
H.J.D. Wennekendonk24-01-2008
Nummer
12

Op dit persbericht rust een embargo tot vrijdag 25 januari 2008 om 16.30 uur

Koninklijke Onderscheiding voor de heer prof.dr. J.W. Maris

De heer prof.dr J.W. Maris (66) ontvangt vrijdag 25 januari 2008 uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens zijn afscheidscollege in de Grote Kerk in Apeldoorn.

De heer prof. Hans Maris is sinds 1993 werkzaam als hoogleraar en docent in de dogmatische vakken aan de Theologische Universiteit der Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. Als hoogleraar heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan onder andere het aantonen van de levendigheid en vitaliteit van de gereformeerde theologie, afgezet tegen zowel de moderne ontwikkelingen als de evangelische ontwikkelingen. Met ingang van 1 januari 2008 heeft de generale synode prof. Maris eervol emeritaat verleend.

Vanaf 1985 is de heer Maris lid van het deputaatschap voor de eenheid van de gereformeerde belijders in Nederland, vanaf 1998 in de functie van voorzitter. Als afgevaardigde naar synoden van buitenlandse kerken leverde hij een bijdrage aan inhoudelijke bezinning op het gebied van de gereformeerde theologie. Dit resulteerde vaak in aanmelding van studenten voor een wetenschappelijke theologische studie in Apeldoorn. Vanaf 1998 - na splitsing van het deputaatschap - werd de heer Maris voorzitter van het deputaatschap dat de contacten met andere kerken in Nederland behartigt en heeft hij als zodanig richting gegeven aan de ontwikkelingen van de interkerkelijke contacten van de Christelijk Gereformeerde Kerken.
Van 1999 tot 2005 was de heer Maris voorzitter van de redactie en hoofdredacteur van De Wekker, het landelijk weekblad van de Christelijk Gereformeerde Kerken in Nederland.

Einde persbericht