Ingezonden persbericht

Wassila Hachchi is dé jonge ambtenaar van het jaar

Na een enerverende verkiezingsstrijd is Wassila Hachchi verkozen tot dé jonge ambtenaar van het jaar. Wassila is controller bij het Ministerie van Economische Zaken. Ze is 27 jaar.

De andere finalisten waren:

- Mimi Eelman: afdelingshoofd Ruimte, gemeente Texel.
- Kim Waanders: beleidsmedewerker bij het projectbureau kansspelen, ministerie van Justitie.
- Florian Bekkers: teamleider Openbaar Bestuur, provincie Overijssel.

De publieksprijs is gewonnen door Kim Waanders.

De verkiezingsavond

In theater RASA in Utrecht gingen de finalisten op 24 januari de strijd met elkaar aan. De finalisten moesten drie opdrachten uitvoeren: het voeren van een debat, meedoen aan een crisissimulatie en, als uitsmijter, een toespraak houden over waarom zij de ambtenaar van het jaar zijn. Het was een leuke, inspirerende avond met een enthousiast publiek, dat bestond uit ruim 200 mensen.

De jury

De winnaar werd bepaald door een gerenommeerde jury die bestond uit: Geert Dales, Kay van der Linde, Roel Bekker, Samira Bouchibti, Arco Verburg en Hanja Maij-Wegge. Geert Dales maakte de winnaar bekend.

Prijs
De jonge ambtenaar van het jaar heeft een kunstwerk van Loes van Dorp, een jonge kunstenares, en een ervaringsprijs, de powerstage, gewonnen. Deze stage houdt in dat de winnaar een dag(deel) meedraait met Minister ter Horst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, C ommissaris van de Koningin, Max van den Berg, Burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma en de directeuren van ABP en BMC. De publieksprijs is een cheque van 500 euro.

FUTUR organiseert de verkiezing om het nuttige werk van jonge ambtenaren onder de aandacht te brengen. Ook wil FUTUR jonge ambtenaren stimuleren een bijdrage te leveren aan de vernieuwing van de overheid.