CDA afdeling Gelderland


Schrijf je nu in voor het CDA-Debattoernooi op 26 januari 2008 !
---

Elk jaar organiseert het Steenkampinstituut het CDA-Debattoernooi met als doel de debatcultuur in de partij te versterken én er aan bij te dragen dat CDAâers in het politieke debat sterk en effectief de CDA-standpunten naar voren kunnen brengen. Het wedstrijdelement is ondergeschikt aan dit doel, maar heeft wel bewezen in hoge mate bij te dragen aan het verbeteren van de debatvaardigheden van de deelnemers. Vandaar dat voor een toernooi gekozen wordt.

Aanmeldingsformulier Debattoernooi 26 januari 2008.doc Voor wie is het debattoernooi bedoeld?
Alle leden van het CDA/CDJA, die minimaal een debattraining van twee dagdelen hebben gevolgd, kunnen zich inschrijven. Hebt u geen of weinig debatervaring, maar wilt u toch mee doen? Meldt u dan ook aan voor de masterclass op 19 januari in Utrecht of voor de Oxforddebattraining die in diverse provincies wordt georganiseerd. U wordt dan wegwijs gemaakt in de basisbeginselen van Oxforddebat, de debatvorm van het CDA-debattoernooi. Informatie over de Oxforddebattrainingen, het CDA-debattoernooi en de Masterclass Oxforddebat kunt u ook vinden op onze website www.cda.nl/si.

Overzicht Oxforddebattrainingen regionaal.doc

Jurering
De technische juryleden geven na ieder debat feedback aan de debaters zodat ze daar in een volgend debat hun voordeel mee kunnen doen. Uiteindelijk bepaalt de technische jury wie de winnaars van het CDA-debattoernooi zijn. Naast de technische juryleden is er ook een onafhankelijke CDA-jury. Zij beoordeelt de argumenten, onderbouwingen en voorbeelden op het CDA-gehalte en bepalen wie de CDA-gedachtegoedprijs krijgt.

Niveauâs
Deelnemers kunnen zich op drie verschillende niveauâs inschrijven, te weten:

· Beginners

o Korte debattraining gevolgd
o Geen of weinig ervaring met debatteren


* Half gevorderd

o Minimaal recent een debattraining van 2 dagdelen gevolgd o Regelmatig deelgenomen aan debatten


* Gevorderd

o Ervaren debaters
o Minimaal aan één debattoernooi deelgenomen

Hoe kunt u zich in schrijven? Inschrijven kan door het invullen van het bijgevoegde aanmeldingsformulier, bij voorkeur per team van twee personen met teamnaam (dit mag elke naam zijn, ook bijvoorbeeld de woonplaats van de debaters). Individuele inschrijvers zijn ook welkom. In dat geval trachten we u te koppelen aan een andere individuele inschrijver. Garanties of dat lukt en of u kunt deelnemen kunnen we niet geven. We hanteren het principe van wie het eerst komtâ¦â¦â¦.

en hebben plaats voor in totaal 40 teams.

Kosten ?
Voor slechts EUR 25,- p.p. neemt u deel aan het Debattoernooi (lunch inbegrepen). Voor ⬠40,- p.p. kunt u deelnemen aan de Masterclass én het Debattoernooi.

We hopen u als deelnemer te mogen verwelkomen op een levendig en goed inhoudelijk CDA-debattoernooi!

Met vriendelijke groet,

Lyke Blok

Stafmedewerker Steenkampinstituut 070-3424863

CDA-bureau
Buitenom 18
Postbus 30453
2500 GL Den Haag

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 29-11-2007