Mojo Concerts

De pers over Frank Boeijen in het theater:

'Veel meer dan welgekozen woorden heeft hij niet nodig om de zaal in zijn ban te krijgen.'

'Verstilde schoonheid, dat is waar hij in grossiert. Misschien hadden ze Frank Boeijen beter tot dichter des vaderlands kunnen benoemen.'

Den Haag, 17 december 2007

Frank Boeijen terug in de Nederlandse en Belgische theaters

Op 26 januari 2008 start de theatertour van Frank Boeijen. Tijdens deze tournee speelt hij weer in diverse Nederlandse en Belgische theaters. Basis voor deze serie concerten is Frank's laatste cd '36,9°C', maar Frank speelt ook zijn hits.

Voor zijn optredens in het theater omringt Boeijen zich steeds met veelzijdige muzikanten, kiest hij voor verrassende arrangementen en een smaakvolle en efficiënte podiumaankleding en -belichting. Alles staat in functie van de kracht van de liedjes. En dat resulteert, ook in 2008, in een zeer gevarieerd theaterconcert. Minimale pianoballades, epische liederen, popgetinte folksongs en aanzwellende symfonieën gaan bijna naadloos in elkaar over. Hartverwarmend, eerlijk, maar ook opwindend. Om zo de toeschouwer in staat van ontroering en vervoering te brengen. De songs van Frank Boeijen fungeren als een routebeschrijving naar 's mans hoofd en hart.

Frank Boeijen probeert zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden. In het najaar van 2007 verscheen daarom '36,9°C', een multimediaal tekstenboek. Een bundel nieuwe, poëtische teksten - geïllustreerd met kunstwerken van Eric de Bruijn - die niet alleen een bekoorlijk leven leiden op papier. In het boek zit namelijk ook de cd 'Fim do Mundo', waarvoor Boeijen met toetsenist Ton Snijders de 35 teksten bewerkte tot één epische song van meer dan een uur. De titel '36,9°C' verwijst naar de lichaamswarmte, de temperatuur van het leven. Erg toepasselijk, omdat de liedjesschrijver openhartig grasduint in zijn eigen leven en zijn observaties van de wereld om hem heen. Het zijn snapshots van ontroerende, haarscherpe herinneringen en beeldrijke momentopnames van mensen, plaatsen en gesprekken.

Zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen heeft de afgelopen drie decennia maar liefst 19 platen en cd's uitgebracht, met een Nederlandstalig oeuvre waarvan pareltjes als 'De Verzoening', 'Zeg me dat het niet zo is', 'Kronenburgpark', 'Zwart-Wit' en 'Vaderland' op geen enkele iPod mogen ontbreken. Zijn oeuvre werd bekroond met een Edison en een Gouden Harp. En de zanger werd in 2004 gelauwerd op het prestigieuze Radio2 Gala. Dat zegt meer dan genoeg over 's mans kwaliteiten.

Voor meer informatie en speellijst: www.frankboeijen.nl