Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

Blaxtar
ChronozBaäl album release party

featuring Typhoon / Manu / Bang Bang & surprise act

Melkweg, The MAX ( zaterdag 26 januari ( 22:00 u ( E 10,00 +lidm.

Na de albumreleaseparty van rijmfilosoof Typhoon eerder dit jaar in de Melkweg, is het nu de beurt aan grote broer Blaxtar om zijn nieuwe plaat ChronozBaäl aan een selecte hiphopschare te presenteren. Blaxtar wordt sinds zijn in 2006 uitgebrachte debuutalbum Ozmoses door de nationale muziekpers unaniem bestempeld als een absolute verrijking van de laatste jaren kwalitatief al niet misselijke Nederhop. Door zijn cryptische taalgebruik met ingewikkelde numerieke goochelarij en woordspelingen verstopt in dubbele bodems kreeg de rapper al snel bijnamen als wijsgeer en rijmtheoloog.

Net als Typhoon laat de rapper zich namelijk inspireren door de wereld om hem heen en weet daar op diepzinnige wijze met ingenieuze rijmelarij wijze dingen over te vertellen. De duistere beats van A.R.T, NAV en Darin doen de rest. Het was dan ook een kwestie van tijd dat Blaxtar net als Typhoon twee jaar eerder in 2004 de Grote Prijs van Nederland won en zelfs de voorprogrammaŽs verzorgde van internationale acts als Ghostface, Method Man, KRS-One en zelfs Jay-Z. Intussen wordt de opvolger ChronozBaäl op glimmende schijfjes geperst. Zoals Blaxter op zijn myspace vertelt reflecteert het album de tegenstelling tussen zijn 'ondeugende' kant en de eigenschappen waar hij wat trotser op is en is het album zowel tekstueel als productioneel behoorlijk anders dan Ozmoses. Logischerwijs komt Typhoon zijn broer vocaal ondersteuning bieden, zoals dat vice versa gebeurde bij de release van Typhoons Tussen Licht en Lucht en komen homie Manu en de in Nederland wonende Engelse spitter Bang Bang hun respect betuigen. Voor wie dit allemaal nog niet genoeg is staat er een heuse surpise act op de programmering.

Voor velen voelt zijn debuut album Ozmoses nog steeds als een nieuwe ontdekking, maar de Amsterdamse Zwollenaar heeft de opvolger al in de startblokken. Chronozbaäl is naar eigen zeggen een album dat zich concentreert op het thema tweestrijd en ligt 18 januari overal in de winkel.

De tracklist van het album is inmiddels bekend. Het productieteam vertoont grote overeenkomsten met die van Ozmoses. Producties zijn van de hand van Wayne Alwart (die als executive producer aantrad voor dit project), Nav Productions en Nescio, allen namen die we ook in het cd boekje van Blax's veelbesproken debuut album Ozmoses vinden. Blax zelf schijnt ook enkele tracks gecoproduceerd te hebben. De nieuwkomers zijn Jetset Productions, verantwoordelijk voor de track Machtsmisbruik en MPC Productions uit Den Haag die de track Lijken vervaardigde.

www.blaxtar.com