Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Zevenentwintigste Koningcross

De PsvA (Politiesportvereniging Apeldoorn) houdt zaterdag 26 januari al weer voor de 27e keer in het sportpark Orderbos de jaarlijkse F. H. Koningcross.

Drie afstanden Deze cross bestaat uit drie afstanden: zes, elf en vijftien kilometer en de start voor alle afstanden is om 11.00 uur vanaf het clubhuis van de atletiekvereniging AV'34 in het Sportpark Orderbos. De kosten zijn voor alle drie afstanden hetzelfde: drie euro.

Deze cross staat bekend als een zware cross en voert grotendeels over de onverharde paden van het schitterende Orderbos. Voor hen die voor de eerste keer de mini-marathon gaan lopen is vooral de vijftien kilometer een goede test. Indien deelnemers de vijftien kilometer redelijk goed doorstaan is de mini-marathon (18,7 km) goed te doen. In tegenstelling tot de Koningcross gaat de mini-marathon over vlakke wegen. Bovendien is de Koningcross een goede test voor alle afstanden van de midwintermarathon.

Inlichtingen

In het sportcomplex van AV'34 is kleed- en doucheruimte aanwezig. Verder is er in het Orderbos voldoende parkeergelegenheid. Inlichtingen over deze cross is te verkrijgen per e-mail koningcross@gmail.com of bij Tinus Kleverwal van de PsvA via telefoonnummer 055 - 5 486 170.

De PsvA is één van de oudste politiesportverenigingen van Nederland en de grootste van de Politieregio Noord- en Oost-Gelderland. De PsvA is in 1920 in eerste instantie opgericht als een sportvereniging. Later is deze vereniging meer een algehele ontspanningsvereniging geworden.

Einde bericht