Gemeente Delft

1500 Herinneringen uit de kindertijd

In 2007 hebben twee kunstenaars het Kunst in de Wijken project: Onder Anderen uitgevoerd. Zij hebben in de Professorenbuurt (Wippolder) bij bewoners van de wijk aangebeld met de vraag of zij nog tastbare herinneringen uit hun kindertijd hadden die vastgelegd mochten worden. Deze zoektocht heeft 1500 foto's opgeleverd en een enorme hoeveelheid herinneringen van de kindertijd van zeven decennia.

Om de buurtbewoners en heel Delft hiervan deelgenoot te maken, organiseren kunstenaars Huijbers en Agelink een 'Ommetje Onder Anderen' door de buurt. Aanstaande zaterdag 26 januari geeft wethouder Anne Koning om 14.00 uur het startsein voor het eerste Ommetje.

Ommetje Onder Anderen is een wandeling door de Professorenbuurt. Langs de route zijn de verzamelde foto's van de jeugdherinneringen van de bewoners tentoongesteld. Tijdens de wandeling geven deskundigen een toelichting op de historische context van de desbetreffende foto. Vervolgens vragen zij bezoekers om een top 3 van hun favoriete foto's samen te stellen. Deze keuze is mede bepalend voor het uiteindelijke kunstwerk Onder Anderen dat Huijbers en Agelink in de loop van dit jaar realiseren.

De Ommetjes vinden plaats op:

- zaterdag 26 januari;

- zondag 27 januari;

- zaterdag 2 februari;
De wandelingen duren 45 minuten en starten om 14.00 uur in de Wipmolen, Prof. Krausstraat 71b 2628 JR Delft. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee. Na ieder Ommetje staat in de Wipmolen een pan erwtensoep klaar. Voor de gelegenheid zijn de tafels gedekt met speciale kleden, waarop foto's van Onder Anderen zijn afgedrukt.

Noot voor de redactie (