Zoek je eigen kampeerboer en -boerin uit op de SVR-Vakantiebeurs 2008

17/01/2008 13:57Stichting Vrije RecreatieZoek je eigen kampeerboer en -boerin uit op de SVR-Vakantiebeurs 2008 zaterdag 26 januari in de Eurohal te Zuidbroek

Winter reeds voorbij? Hoe dan ook: het zachte weer van dit moment is er de oorzaak van dat bij menigeen nu reeds de vakantiekriebels de kop opsteken en er volop plannen voor de komende zomer worden gesmeed. Voor hen die nog geen plannen hebben, is de kop boven dit artikel wellicht een goede tip.

Ook in 2008 bieden tweeduizend kampeerboeren in binnen- en buitenland - verenigd in de Stichting Vrije Recreatie, SVR - iedere recreant de vakantie die het best bij hem of haar past. Zowel voor gezinnen met kinderen als voor vijftigplussers heeft kamperen bij de boer veel te bieden. Wilt u kamperen in uw eigen tent, caravan of camper of huurt u liever een zomerhuisje of een gedeelte van de boerderij? De SVR heeft voor ieder wat wils.

Kinderen vinden het prachtig als zij de koeien uit de wei mogen halen, een ritje op een pony kunnen maken of een kalfje geboren zien worden; hun dromen worden helemaal waar. Maar ook voor gezinnen zonder kinderen worden dromen werkelijkheid, want een vakantie bij de boer is "voor een betaalbare prijs genieten van de rust en de ruimte van het platteland."

één prijs, gedurende het hele jaar
De SVR maakt een geweldige groei door en telt inmiddels 150.000 donateurgezinnen (zeg maar gerust een half miljoen recreanten). Donateurs (tien euro per gezin per jaar) kunnen in Nederland terecht op 1200 kleinschalige campings en in overig Europa op ongeveer 800 campings, die zich houden aan de SVR-richtlijnen aangaande milieu, hygiëne, tarieven enz. Belangrijk daarbij is, dat SVR-campings in het hoogseizoen dezelfde tarieven hanteren als daarbuiten. Afhankelijk van streek of land variëren de richtprijzen voor een kamperend donateurechtpaar met camper of caravan/gezinstent en auto, incl. milieukosten en gebruik van stroom, tussen de tien en vijftien euro per overnachting.

voor een goede indruk (en gratis vakantie?) naar de Eurohal
Om een goede indruk te krijgen van het fenomeen "kamperen bij de boer" kunnen belang-stellenden zaterdag 26 januari van 10 tot 16 uur terecht op deze unieke Vakantiebeurs in de Eurohal te Zuidbroek. Voor SVR-donateurs is de entree gratis; andere belangstellenden betalen slechts EUR 5.00. Het parkeren is voor alle bezoekers gratis.

Op deze beurs kunnen recreanten, bij ruim 300 stands met gastvrije boeren/boerinnen uit binnen- en buitenland, daadwerkelijk "hun eigen kampeerboer en -boerin uitzoeken" en, als voorproefje van de inmiddels spreekwoordelijk geworden gastvrijheid van de SVR-boer en -boerin, maakt iedere bezoeker kans op een van de vele gratis vakanties en kampeer-attributen, die door de standhouders beschikbaar worden gesteld.

Kom ook naar deze Vakantiebeurs, grote kans dat u dit jaar uw vakantie viert op het erf van de SVR-kampeerboer.

http://www.svr.nl