Ingezonden persbericht


Activiteiten in het Natuurmuseum Nijmegen

Gratis stenen- , mineralen- en fossielendag op zaterdag 26 januari 2008

Waar kan ik in Nederland fossielen zoeken? Is mijn edelsteen wel echt? Welke steen heb ik op vakantie gevonden? Hierop krijgen geïnteresseerden antwoord tijdens de open dag op zaterdag 26 januari. Dan staat het museum in het teken van geologie, stenen, mineralen, fossielen, zand en edelstenen. Bezoekers kunnen mineralen bekijken onder een microscoop, edelstenen laten determineren en op echtheid toetsen. Men kan fossielen en stenen meenemen en laten onderzoeken. Kinderen mogen zelf een steentje slijpen. Het Natuurmuseum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De exposities zijn niet toegankelijk.

Ganzenexcursies in de Gelderse Poort

Het Natuurmuseum Nijmegen organiseert busexcursies naar de wilde ganzen in de Gelderse Poort op zondag 27 januari en zondag 3, 10, 17 en 24 februari 2008. De excursie op zondag 10 februari is reeds volgeboekt. De excursies starten om 12.30 uur vanuit het Natuurmuseum Nijmegen en duren ongeveer 3 uur. Volwassenen betalen ¤ 13,- en kinderen (tot en met 14 jaar) ¤ 9,- (inclusief koffie en appelgebak). Aangeraden wordt om zelf een verrekijker mee te nemen. Belangstellenden dienen zich minstens een week van te voren in te schrijven. Telefoon: 024 - 3297070 of e-mail: info@natuurmuseum.nl

Expositie Kletsnat verlengd tot en met zondag 10 februari 2008

De succesvolle kindertentoonstelling Kletsnat is een week verlengd. In de carnavalsvakantie kunnen kinderen dus nog genieten van de onderwaterwereld van tovernaar Kletsnat.

Kinderactiviteit bij de expositie Valk & Hof

In de voorjaarsvakantie van zondag 3 tot en met 10 februari organiseren het Natuurmuseum en museum De Stratemakerstoren een gezamenlijke speurtocht bij de expositie Valk & Hof, een dubbeltentoonstelling over de geschiedenis van de valkerij. Kinderen leren alles over roofvogels en de valkerij. Ze verdienen daarmee een valkeniersdiploma. Ook kunnen ze een Valk&Hof-masker maken.

Doe- en ontdekzuil over biodiversiteit

Van 21 januari tot eind april staat in het informatiecentrum op de begane grond een doe- en ontdekzuil over biodiversiteit opgesteld. Jong en oud maken op interactieve wijze kennis met de variatie in de natuur. Wat is biodiversiteit? Welke dieren leven in een koude of warme omgeving? Waar woont een vleermuis? Weet jij een goede Nederlandse naam voor een bepaalde kokerjuffer en paddenstoel? Verder bestaat de zuil uit een huidenvoelspel, een snavelspel, een soortenpimpampet en de website http://www.biodiversiteit.com.

Adres: Natuurmuseum Nijmegen, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: ¤ 3, - voor volwassenen en ¤ 1,50 voor kinderen en 65+. Kijk voor meer informatie op http://www.natuurmuseum.nl.