Amsterdam Oud Zuid


Stadsdeel op wrakkenjacht

Op zaterdag 26 januari om 11.00 uur geeft wethouder Paul van Grieken in de Quellijnstraat in De Pijp het startschot voor de handhavingsweek fietswrakken. Tijdens deze themaweek, die begint op maandag 28 januari, besteedt het stadsdeel extra aandacht aan fietswrakken en lang ongebruikte fietsen.

De wethouder plakt samen met buurtbewoners, de buurtregisseur van de politie en handhavingsmedewerkers van het stadsdeel stickers op fietswrakken en lang ongebruikte fietsen. De afdeling Handhaving neemt de échte fietswrakken direct mee.

Fietswrakken

Overlast

Fietswrakken en stapels ongebruikte fietsen (stapelwrakken) vormen in sommige straten nog een probleem. Deze fietsen vervuilen het straatbeeld onnodig en blokkeren ook regelmatig een deel van de stoep. Hierdoor vermindert de bereikbaarheid van het trottoir.

De handhavingsweek is onderdeel van de campagne 'Oud-Zuid, te mooi om vuil te zijn'. Deze campagne roept bewoners, ondernemers en bezoekers op, samen met het stadsdeel te werken aan het schoonhouden van de straten. Hierin past ook een strengere handhaving op fietswrakken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de themaweek handhaving fietswrakken, of heeft u vragen, klachten of meldingen over andere zaken in de openbare ruimte? Dan kunt u bellen met het Meldpunt Openbare Ruimte van Stadsdeel Oud-Zuid, telefoon 020 252 1252 (maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur).