Gemeente Eemsmond


Burgemeester Marijke van Beek op kennismakingsronde donderdag 24 januari 2008

Op zaterdag 26 januari en zaterdag 2 februari gaat burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond op kennismakingsronde. Zij brengt samen met de drie wethouders en de gemeentesecretaris een bezoek aan verschillende dorpen in Eemsmond.

Sinds 16 november 2007 is Marijke van Beek burgemeester van Eemsmond. In de afgelopen periode zijn er al veel gelegenheden geweest, waarbij ze heeft kunnen kennismaken met de dorpskernen, de inwoners ervan en de kroonjuwelen. Tijdens de kennismakingsronde hoopt de burgemeester nog veel meer inwoners en organisaties te ontmoeten.

Op zaterdag 26 januari worden Usquert, Warffum, Kantens, Stitswerd, Rottum en Uithuizen bezocht. Een week later volgen Uithuizermeeden, Roodeschool/Oosteinde, Oosternieland, Oudeschip, Oldenzijl en Zandeweer. Inwoners kunnen in de bus een praatje maken met de collegeleden, onder het genot van een kopje koffie. Op de website van de gemeente Eemsmond en in het gemeentenieuws staan de tijden waarop de dorpen worden bezocht.

Voor kinderen is er een kleurwedstrijd georganiseerd met als thema: 'Als ik burgemeester was van de gemeente Eemsmond, dan zou ik'. De kleurplaat wordt tijdens de kennismakingsronde uitgedeeld. De kinderen krijgen bij de bus ook een klein presentje. Iedereen is van harte uitgenodigd.