Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Simon Zuurbier opent kick-offbijeenkomst Stichting de Waterdragers

BARENDRECHT (donderdag 24 januari 2008) ­ Wethouder Simon Zuurbier (cultuur) opent zaterdag 26 januari omstreeks 13.00 uur de kick-offbijeenkomst voor een nieuw project van Stichting de Waterdra- gers; een volgend openlucht muziektheaterspektakel. Het project draagt de naam `In de steigers' en gaat over de toekomst van Barendrecht. Zaterdag komen alle leden van de verenigingen die hun bij- drage aan het spektakel hebben toegezegd bij elkaar in de gymzaal van de Baerne.

De kick-offbijeenkomst is de start van het nieuwe project van Stichting de Waterdragers. In de zomer van 2006 vond het eerste theaterspektakel van Stichting de Waterdragers in de openlucht plaats; `Zand erover'. Het nieuwe project draagt de naam `In de steigers' en gaat over de toekomst van Barendrecht. In vijf scènes wordt steeds vijf jaar verder vooruit geblikt. Zo geeft `In de steigers' een eigen invulling aan het project Ba- rendrecht2025 van de gemeente Barendrecht.

Deelnemers
`In de steigers' heeft een andere opzet dan `Zand erover', dat is uitgevoerd door individuele deelnemers. Dit keer doen er echter ook culturele verenigingen en sportverenigingen mee, waardoor het aantal deelnemers hoger is. In de maanden februari t/m april vinden er een aantal workshops plaats, gevolgd door audities in mei. Naar verwachting zal `In de steigers' in april 2009 te zien zijn.

Stichting de Waterdragers
Stichting de Waterdragers is opgericht met als doel het organiseren en bevorderen van culturele evenementen in de gemeente Barendrecht en omgeving, in de ruimste zin van het woord. Bij deze culturele activiteiten zul- len zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking en zoveel mogelijk verschillende kunstdisciplines betrokken worden.

Noot voor de redactie,

Gemeente Barendrecht