Ingezonden persbericht


Den Haag, 25 januari 2008

Nieuwe burgemeester Den Haag trekt zich lot Haagse Afrikanen aan

Tijdens de conferentie 'Afrika Present' die a.s. zaterdag 26 januari plaatsvindt in theater Concordia, zal Jozias van Aartsen de aftrap verrichten.

De Afrikaanse gemeenschap in Den Haag is relatief nieuw en zeer divers; mensen van vele nationaliteiten en Afrikaanse culturen bouwen in de Hofstad een bestaan op. Toch wordt hun aanwezigheid en bijdrage in deze samenleving te weinig opgemerkt en hebben veel Afrikanen op hun beurt moeite om aansluiting te vinden bij de Nederlandse samenleving.

Doel van de conferentie is om het contact tussen Afrikanen, Haagse Afrikaanse organisaties, de Gemeente Den Haag en maatschappelijke organisaties te bevorderen en om de Afrikaanse gemeenschap in al z'n kracht en diversiteit op de kaart te zetten: Present, dus.

De zaal is open van 13.00 tot 19.30 uur. Er zijn lezingen, workshops en een Afrikaanse markt. Wethouder van Alphen en de heer van Aartsen zullen om 16.00 uur het boek 'Afrika Present' in ontvangst nemen uit handen van een vertegenwoordiger van de Haags Afrikaanse gemeenschap. De Congolese artiest Siatula zal tweemaal optreden.

De bijeenkomst is een initiatief van verschillende Haagse organisaties waaronder

Stichting Mara, STEK, Importante, Stichting Sidasil, Council of African Churches, VOSAW, SSWAN, Stichting Redeem Foundation, Kariboe Bibi en Stichting de Korenmaat.

De conferentie is mogelijk gemaakt met de financiële ondersteuning van Fonds 1818, Oranje Fonds, gemeente Den Haag, Cordaid en Skanfonds.

Voor aanmelding en informatie:

Stichting Mara (Ron van Leeuwen), (t) 070- 358 50 25, (m) 06 ­ 41 53 53 19

(e) mara.ron@planet.nl of

Stichting Importante (Nathaly Mercera), (t) 070- 312 52 00, (w) www.importante.nl


---