Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

---

Anti-islam demonstratie stuit op weerstand.

Zaterdag 26 januari wil de Nederlandse afdeling van Stop Islamisation Of Europe(SIOE) naar Amsterdam komen. Ze willen op de Dam een demonstratie houden tegen de islamisering van Nederland en de zogenaamde politieke correctheid van de multiculturele samenleving.

Wij van Stop de Hetze Tegen Moslims (SHTM) willen een tegengeluid laten horen tegen het manipulatieve populisme dat door de SIOE wordt uitgedragen. Het aanwakkeren van irrationele angst voor een, in heel Europa, nog steeds verdrukte minderheid lijkt ons niet de weg naar een constructieve aanpak van de samenlevingsproblemen in een zich globaliserende wereld.

Het ongenuanceerde standpunt van SIOE draagt bij tot polarisering, onverdraagzaamheid en het aanwakkeren van angstgevoelens die een draagvlak geven aan het verder zetten en uitbreiden van de oorlogen in het Midden-Oosten.

Zij wekken de indruk dat alle moslims extremisten zijn. Daardoor geven ze draagvlak aan precies het omgekeerde van waarvoor ze zeggen op te komen. De vrijheid van religie wordt teruggeschroefd doordat westerse religieuze extremisten garen spinnen bij het demoniseren van de moslims en daardoor weer meer macht en draagvlak krijgen.

Verder spelen zij ook extreem rechts in de kaart. Door zich zo expliciet te moeten distantiëren van nazistische en fascistische taal en symboliek, beseffen ze waar hun wervende kracht ligt. Dat bleek ook bij de opstootjes n.a.v. de verboden demonstratie in Brussel, waarbij vooral rechts extremisten gearresteerd werden.

SHTM verzamelt zaterdag om half 1 's middags op de Dam voor een geweldloos protest tegen de onverdraagzaamheid van de SIOE.

---

Einde Persbericht