Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2007

Publiek krijgt geheel aan veelzijdige identiteiten te zien op de Open Dag KABK

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag houdt op zaterdag 26 januari 2008 van 10.00 tot 16.00 uur haar jaarlijkse Open Dag. GeĂŻnteresseerd publiek krijgt de mogelijk om zich te informeren door studenten en docenten. Studenten kunnen op hun beurt tijdens deze dag werk aan het publiek tonen en bespreken.

Tijdens de Open Dag krijgt de bezoeker inzicht in de veelheid aan eigenzinnige identiteiten en mogelijkheden van de verschillende studierichtingen. Informatie over de studiemogelijkheden zijn op verschillende wijzen te verkrijgen. Bij de algemene en internationale informatiebalie kun je schriftelijke en mondelinge informatie inwinnen over de studierichtingen. Mocht je behoefte hebben aan meer specifieke informatie per afdeling, dan kun je mee doen aan de rondleiding. In de entreehal staan van elke studierichting studenten klaar om mensen op hun eigen afdeling rond te leiden. Ook hoofden en docenten staan gedurende de dag klaar om brandende vragen te beantwoorden.

Naast de nodige informatie zijn er veel activiteiten gepland. Ook dit jaar zal de KABK-shop niet ontbreken. Hier kan men tegen interessante prijzen werk van studenten kopen.

Info KABK
De KABK kent de studierichtingen Beeld en Geluid/ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interactive / Media/ Design, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode. Daarnaast biedt de KABK een aantal voortgezette opleidingen aan: Type and Media en ArtScience, de Post Graduate Course Industrial Design. Om je voor te bereiden op de Academie kun je lessen volgen aan de School voor Jong Talent of deelnemen aan een Voortrajecten-programma. Via de Faculteit der Kunsten (Universiteit Leiden) biedt de KABK de volgende masteropleidingen aan: Media Technology en Photograpic Studies. Meer informatie over studeren aan de KABK en de activiteiten tijdens de Open Dag is te vinden op www.kabk.nl http://www.kabk.nl/>.

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is gevestigd aan de Prinsessegracht 4 in de Haagse binnenstad, nabij het station Den Haag Centraal. Vanaf het voorplein van het station ligt het gebouw aan de linkerhand op zichtafstand, het is ook herkenbaar aan de speciale belichte toren voor de Open Dag.

Noot voor redacties,