Protestantse Kerk in Nederland


Marloes Keller benoemd in bestuur Wereldraad van Kerken

(25-1-2008)

Het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken heeft drs. Marloes Keller benoemd tot afgevaardigde namens de Protestantse Kerk in Nederland. De 150 leden van het bestuur hebben in een schriftelijke stemming ingestemd met de voordracht van de Protestantse Kerk.

Marloes Keller studeerde religie en levensbeschouwing aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel is zij werkzaam bij de IKON (Interkerkelijke Omroep Nederland). Zij is daar verantwoordelijk voor religieuze internetprojecten en de websites van de verschillende IKON-programma's. Marloes Keller is sinds een aantal jaren betrokken bij oecumenische activiteiten van de Protestantse Kerk in Nederland. In 2007 was zij namens de Protestantse Kerk gedelegeerde naar de 3e Europese Oecumenische Assemblee in Sibiu. Ook is zij lid van de POV Oecumene, een adviescollege voor het oecumenisch werk van de Protestantse Kerk.

Zestig jaar Wereldraad
Het Centraal Comité is het algemeen bestuur van de Wereldraad van Kerken, de wereldgemeenschap van ruim 340 kerken in honderd landen, die 550 miljoen christenen vertegenwoordigt. Het Centraal Comité komt van 13-20 februari a.s. in Genève bijeen. Op de agenda staan onder meer de versterking van de internationale oeumenische samenwerking en de interreligieuze dialoog. Ook viert de Wereldraad tijdens deze week haar 60-jarig bestaan. De Wereldraad werd in 1948 opgericht in Amsterdam.