Technische Universiteit Eindhoven

Nieuw gezicht voor website van TU/e

Geplaatst: 25 januari, 2008

De website van de universiteit is sinds afgelopen weekend voorzien van een nieuwe lay-out. De belangrijkste veranderingen: meer beeld, meer kleur en meer aandacht voor studievoorlichting. De inhoud van de site en alle webadressen (urls) blijven hetzelfde.

De omzetting is onderdeel van de lopende invoering van de nieuwe huisstijl van de TU/e. Rood en blauw zijn daarin de hoofdkleuren en er is een belangrijkere plaats gereserveerd voor kleurrijke fotos. De stijl moet meer onderscheidend zijn en moet het innovatieve karakter van de universiteit duidelijker overbrengen.

De belangrijkste eyecatcher van de vernieuwde homepage is de ruime bovenbalk, die gericht is op studiekiezers. Verder biedt de nieuwe site de mogelijkheid om op de homepage bepaalde onderwerpen prominent onder de aandacht te brengen door middel van banners. Een daarvan zal bijvoorbeeld gebruikt worden om bezoekers makkelijk naar de vacatures van de TU/e te leiden. Een andere verandering is dat de beeldschermresolutie omhoog gaat van 800 bij 600 naar 1024 bij 768. De vergroting past bij de trend dat pc-gebruikers steeds grotere monitoren hebben.

Zon twintigduizend webpaginas hebben door de omzetting een nieuw uiterlijk gekregen. Dat betreft paginas voor intern gebruik en paginas voor externe bezoekers. In de toekomst wordt de website van de TU/e waarschijnlijk opgesplitst in een intern deel - een intranet - en een extern gericht deel.