Gemeente Zwolle

Vragen SP Zwolle inzake Vechstraat/Thomas á Kempisstraat

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

Zwolle, 25-01-2008

Betreft: artikel 44 vragen SP inzake Vechstraat/Thomas á Kempisstraat

Geacht college,

In het kader van artikel 44 van het reglement van orde voor de gemeenteraad, wil ik namens de SP vragen stellen over het voortgang project Vechtstraat/Thomas á Kempisstraat.

Afgelopen maandagavond nam de SP niet deel aan het debat over het debat, maar wij spraken met vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging in de Thomas á Kempisstraat/Vechtstraat. Onderwerp van gesprek was het gebrek aan voortgang van het project om het winkelgebied in de driehoek Thomas á Kempis, Vechtstraat en Middelweg te verbeteren.

Reeds in 2003 is gestart met een inventarisatie van de knelpunten in genoemd gebied. Men is in 2008 nog steeds bezig om in samenwerking met de gemeente en een aantal andere organisaties te bekijken wat er met dit gebied definitief moet gebeuren. Vanwege ziekte van een betrokken ambtenaar, treedt er regelmatig vertraging op.

Dit vindt de SP niet wenselijk. De belangen van de betrokken burgers en ondernemers worden op deze wijze niet gediend en het vertrouwen in de overheid neemt weer af. Onlangs hebben een aantal buurtbewoners een aantal korte termijn aanbevelingen gepresenteerd aan de wethouder.

Dit brengt ons bij de volgende vragen:

* Vindt u het aanvaardbaar dat de voortgang van een project vertraging oploopt door ziekte van een ambtenaar? Zo nee, welke maatregelen gaat u nemen of welke wijzigingen gaat u aanbrengen in het huidige beleid?
* Op welke wijze wordt er met betrokken partners gecommuniceerd bij vertraging? Voldoet deze werkwijze? Zo nee, waarom niet?
* Ziet u mogelijkheden om op korte termijn een aantal gepresenteerde korte aanbevelingen ten uitvoer te brengen om zo de verloedering van dit gebied op korte termijn tegen te gaan en de veiligheid te vergroten? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke maatregelen gaat u nemen?
* Bent u bereid om zo snel mogelijk het project Vechtstraat/Thomas á Kempisstraat versneld op te pakken, zodat er eindelijk duidelijkheid komt met wat er met dit gebied moet gebeuren? Zo nee, waarom niet?

Wij verzoeken u om deze vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Namens de SP-fractie;
Edwin Koster