Politie Zeeland


---


W-170-2008 Getuigen gezocht van mishandeling, Oost-Souburg
De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling van een 19-jarige Oost-Souburger. Hij werd vrijdagavond op het Oranjeplein mishandeld door een drietal jongens die zijn scooter hadden gestolen.
De 19-jarige Oost-Souburger ontdekte rond 21.15 uur dat zijn scooter, die hij had neergezet in De Deckerestraat, was gestolen. Op het Oranjeplein zag hij drie jongens lopen, één met een fiets en de twee anderen met zijn scooter. Hij pakte zijn scooter terug en wilde ermee weglopen. De drie jongens waren het hier niet mee eens en begonnen de Souburger te schoppen en te slaan. De 19-jarige zag kans de claxon langdurig in te drukken waarna de drie jongens ervan door gingen.
De drie jongens hebben allen een donkere huidskleur. Eén van hen had een wit jack aan met een witte capuchon met daaronder vermoedelijk een witte pet. De andere twee hadden zwarte jassen aan. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

O-171-2008 Automobilist rijdt tegen boom, Oudelande
Op de Dierikweg is zaterdag rond 01.00 uur een 42-jarige automobilist uit de gemeente Borsele tegen een boom gereden waarna de bestelbus op zijn rechterzijkant tot stilstand kwam.
Ter plaatse bleek dat de 42-jarige bestuurder bekneld zat. Hij werd door brandweerpersoneel uit zijn auto bevrijd en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten, werd in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen. Zijn bestelbus is total loss.

Z-172-2008 Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren, Zaamslag
Bij een alcoholcontrole op de Molenstraat is zaterdag rond 03.30 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed.
Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen voor een ademanalyse. De uitslag hiervan was 515 ug/l. (Indien bij beginnende bestuurders de uitslag van de ademanalyse hoger is dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen.)

Politie Zeeland