Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 26-01-2008

Woninginbraken
PEIZE Tussen donderdagmiddag 15.00 uur en donderdagavond 20.30 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de De Conincklaan. Door een raam te vernielen konden de daders in de woning komen. De buit bestond uit 2 laptops, 3 digitale cameras en 7 cameralenzen. De totale schade, buit + raam, bedraagt ruim 7500. (08-106808)

PESSE Vrijdag tussen 08.15 en 12.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Hendrik Reindersweg. Na het forceren van een toegangsdeur werd een televisie en een horloge weggenomen. (08-106890)

ECHTEN Ook een woning aan de Pesserweg kreeg vrijdagmorgen ongewenst bezoek. Een toegangsdeur werd vernield waarna de daders binnen konden komen. De buit bestond uit computerapparatuur en 2 cameras. (08-106925)

Zinloos geweld
COEVORDEN Toen een 12-jarige jongen uit Coevorden vrijdag tussen de middag van huis naar school fietste werd hij mishandeld. Op de Ossehaarseweg ter hoogte van het tunneltje onder de Rondweg werd hij achterop gereden door een scooter met daarop 2 jongens. Een van deze jongens sloeg het slachtoffer hard met een stok op zijn rug waarna deze ten val kwam. De daders reden hierna door. De daders waren ongeveer 1.70 1.75 lang, droegen zwarte kleding en zwarte helmen en maakten gebruik van een blauwe scooter met gele strepen. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling via 0900-8844. (08-106909)

Inbraak in kinderdagverblijf
ASSEN Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen vond er een inbraak plaats in een kinderdagverblijf aan de M.L. Kingweg. Een ruit van de voordeur werd vernield waarna de daders binnen konden komen. Nog niet duidelijk is of er iets is weggenomen. (08-106799)

Bromfietser onder invloed
EMMEN Een 16-jarige knaap uit Nieuw Amsterdam liep vrijdagmiddag tegen de lamp. Op de Ermerweg werd hij bekeurd omdat hij onder invloed, 480 ug/l op zijn bromfiets had gereden. Hij werd door de politie aangetroffen terwijl hij naast zijn bromfiets aan de kant van de weg zat. Hij verklaarde dat hij was gevallen. (08-106968)

Fietser onder invloed komt ten val
EMMEN Een 53-jarige Emmenaar kwam vrijdagavond met zijn fiets ten val op de Nijkampenweg. Volgens getuigen werd de onder invloed verkerende Emmenaar, 765 ug/l, ingehaald door een auto met aanhangwagen. Doordat hij enorm slingerde fietste hij tegen de aanhanger waardoor hij ten val kwam. Bij de huisartsenpost moest een hoofdwond gehecht worden. (08-106980)

Politie zoekt getuigen doorrijding
HOOGEVEEN Vrijdagmorgen omstreeks 08.15 uur werd een 14-jarige jongen uit Hoogeveen aangereden. Hij fietste over de kruising van de Jos van Aalderenlaan met de Bethesdastraat en verklaarde geen voorrang van een automobilist te hebben gekregen. Een botsing was hierna het gevolg. De autobestuurder reed door. De knaap hield er een pijnlijke knie, schouder en hoofd aan over. Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-107002)

Zwaar beschonken bestuurder rijdt tegen boom
ALTEVEER Een zwaar onder invloed van alcohol, 1100 ug/l, verkerende autobestuurder botste vrijdagavond op de Jan Haarstraat tegen een boom. Het rijbewijs van de 46-jarige man uit Kerkenveld werd ingevorderd. (08-106976)

Politie bekeurt bromfietser
MEPPEL Een 17-jarige knaap uit Meppel kon in de nacht van vrijdag op zaterdag met 3 bekeuringen huiswaarts keren. Hij reed met zijn bromfiets de geslotenverklaring van het Zuideinde in waarna de politie hem wilde controleren. Met een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur en het negeren van een stopteken dacht hij de dans te ontspringen. Doordat het kenteken opgenomen kon worden werd hij thuis met een bezoekje vereerd. (08-107054)

Politie houdt winkeldievegges op heterdaad aan

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag werden twee dames, 19 en 21 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. Ze worden er van verdacht kort daarvoor 4 paar schoenen te hebben ontvreemd bij een bedrijf aan de Hoofdstraat waarna ze de benen namen. Door oplettende medewerkers van het bedrijf in samenwerking met toezichthouders werden de verdachten in de Tamboerpassage aangehouden en overgedragen aan de politie. In de bij de verdachten aangetroffen tassen werden goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een onderzoek in./ (08-106956)

Politie zoekt daders vernielingen
ZUIDLAREN Vrijdagavond hebben twee jongens, ongeveer 17 a 18 jaar oud, een spoor van vernielingen achtergelaten. Te voet werden een aantal autos in o.a. de Jagerslaan, Artillerielaan, Regimentslaan en Grenadierslaan vernield. Autospiegels, kentekenplaten en een achterruit moesten het ontgelden. De knapen liepen vanuit het centrum van Zuidlaren in de richting van Annen. Het juiste aantal autos was bij het maken van dit bericht niet bekend. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Het gaat om twee jongens van ongeveer 17 a 18 jaar oud. Een van de daders droeg een wit vest met capuchon en daarover een blauwe bodywarmer. De capuchon droeg hij over zijn hoofd. De tweede dader droeg een zwarte capuchon. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (08-107032)

Huiselijk geweld
GEMEENTE AA & HUNZE In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 44-jarige huisgenote te hebben bedreigd en in de woning vernieling te hebben aangericht. (08-107062)

Auto in brand
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een op de Helios geparkeerde auto door brand verwoest. Twee autos die naast het voertuig geparkeerd stonden raakten eveneens beschadigd. De oorzaak van de brand is niet bekend. (08-107087)

Politie houdt verdachten harddrugs aan
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen, 23 jaar uit Groningen en 22 jaar uit Assen, aangehouden. Het duo zat als passagier in een auto die op de Paulus Potterweg gecontroleerd werd. Tijdens de controle nam de chauffeur onverwachts de benen en werd niet meer aangetroffen. De auto werd hierna voor onderzoek overgebracht naar het bureau en de twee mannen konden na controle vertrekken. Toen een getuige de politie later attendeerde op het feit dat de 2 mannen op de plaats van controle aan het zoeken waren werd ter plaatse gegaan. De mannen waren ondertussen vertrokken maar in de bosjes werd een zakje met daarin een op harddrugs gelijkend middel aangetroffen. Het duo werd kort daarna op de Goningerstraat aangetroffen, aangehouden en ingesloten. Tijdens de fouillering van een van de knapen werd een tweede zakje met inhoud aangetroffen. Onderzoek volgt. (08-107058)

Auto ontdaan van wielen
HOOGEVEEN Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen werd een aan De Arend geparkeerde personenauto ontdaan van zijn stalen velgen met banden. De auto lag half op een houten pallet en half op straat. De 42-jarige uit Beetsterzwaag afkomstige eigenaar deed aangifte. (08-107097)