Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Didam - Twee maal rijbewijs kwijt                         |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari rond 01:40 uur een 46-jarige man uit Hulshorst aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn 44-jarige partner werd eveneens aangehouden voor het rijden onder invloed en ook haar rijbewijs werd ingevorderd.

Bij de politie kwam de melding binnen dat op de A18 tussen Varsseveld en Doetinchem een personenauto hevig slingerend over de snelweg zou rijden. Agenten die ter plaatse gingen zagen de man met een snelheid van minder dan 80 km/uur slingerend van links naar rechts rijden. Op de A18 ter hoogte van de parkeerplaats Aalburgen kon de man worden staande gehouden. Een blaastest gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. Op het bureau blies hij een promillage van 1,6. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Omdat ook de vrouwelijke partner (44 jaar) van de man alcohol had gedronken adviseerden agenten hen dringend zelf niet meer te gaan rijden. Het stel vertelde een taxi te bestellen die hen naar huis kon brengen, waarop ze het politiebureau verlieten. Korte tijd later bleek echter dat de auto was verdwenen. De auto werd al rijdend op de Bedrijvenweg aangetroffen. Deze keer met de 44-jarige vrouw achter het stuur. Zij werd omstreeks 03.00 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw blies 1,9 promille. De politie nam ook haar rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

|     |Aalten - Aangehouden na mishandeling                      |
Een 36-jarige inwoner van Aalten is vrijdag 25 januari omstreeks 22.40 uur aangehouden voor mishandeling.

Een 49-jarige inwoner van Aalten kreeg in een Aaltense horecagelegenheid op Plein Zuid een woordenwisseling met de 36-jarige Aaltenaar. Beide mannen gingen naar buiten om één en ander uit te praten. Hierbij sloeg de 36-jarige Aaltenaar de 49-jarige man met een fles op het hoofd en bedreigde hem. De 49-jarige man liep een hoofdwond op die in het ziekenhuis werd gehecht. De 36-jarige man is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

|     |Ruurlo - Getuigen winkeldiefstal gezocht                  |
De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een navigatiesysteem op zaterdag 19 januari bij een winkel aan de Dorpsstraat in Ruurlo.

Zaterdagmiddag 19 januari kwamen tussen 15.30 uur en 15.40 uur twee mannen in een winkel aan de Dorpsstraat die aan een winkelbediende uitleg vroegen over een apparaat dat in een vitrinekast stond. Tijdens deze uitleg werd vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik een navigatiesysteem dat ook in de vitrinekast stond weggenomen. Na de uitleg vertrokken beide mannen en korte tijd later bleek dat een navigatiesysteem was weggenomen. De mannen zijn 1,60 á 1,65 m. lang, hebben een getint uiterlijk, normaal postuur, korte donkere haren en waren donker gekleed. De politie verzoekt mensen die iets gezien hebben wat in verband kan worden gebracht met deze winkeldiefstal contact op te nemen met het telefoonnummer 0900 - 8844

|     |Winterswijk - Jongen gewond bij verkeersongeval           |
Een 12-jarige jongen uit Winterswijk is vrijdag 25 januari bij een verkeersongeval op de Steengroeveweg in Winterswijk gewond geraakt.

De jongen fietste over de Steengroeveweg in de richting van de Bataafseweg en sloeg opeens linksaf. Op dat moment passeerde een bedrijfsauto die werd bestuurd door een 40-jarige inwoner van Winterswijk. De man heeft nog geremd, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

|     |Didam - Diefstal auto                                     |
Zaterdag nacht 26 januari omstreeks 05.45 uur hebben onbekenden een auto weggenomen die bij een woning aan de Smallestraat in Didam stond.

De daders hebben omstreeks 05.45 uur een ruit van de woning vernield en de autosleutels weggenomen. Vervolgens werd de auto, een zwarte BMW X5 met het Duitse kenteken BO-FJ1007 weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Einde berichten


---


---


---

---- --