Politie Amsterdam-Amstelland



Man verzet zich na ontruiming feest / Rozengracht (26/01/08)

De opkomst bij een feest in een uitgaansgelegenheid op het Rozengracht van vrijdag- op zaterdagnacht 26 januari om halfeen, was zo groot dat de politie de zaak heeft afgeblazen en het publiek weggedreven. Een 16 jarige Amsterdammer was zo boos dat hij de confrontatie zocht met de politie. Hij weigerde weg te gaan en is met veel verzet aangehouden. Twee politiemensen raakten daarbij licht gewond.

Enige honderden mensen stonden voor de toegang van de dansgelegenheid en blokkeerden het verkeer. Ook binnen was er een broeierige sfeer. In het belang van de openbare orde en veiligheid besloot de politie het feest af te blazen en met de mobiele eenheid het publiek weg te sturen. Dat ging zonder problemen op één persoon na. Ondanks pogingen van vrienden om hem mee te nemen, zocht hij de confrontatie met de politie. Scheldend en dreigend, weigerde hij aan vorderingen van de politie te voldoen om zich te verwijderen. Bij zijn aanhouding en later in het politiebureau verzette hij zich zo hevig, dat twee politiemensen licht gewond raakten.

Rechercheurs van wijkteam Lijnbaansgracht onderzoeken de zaak.

Gewonden en dode bij ernstig incident in café / Kamperfoelieweg (26/01/08)

Zaterdagmorgen even voor vier uur heeft een ernstig incident plaatsgevonden in een café aan de Kamperfoelieweg. Vermoedelijk heeft in het café, waar op dat moment nog enkele personen aanwezig waren, een explosie plaatsgevonden. Waardoor en waarmee deze explosie is ontstaan is nog niet bekend en wordt onderzocht door het team forensisch onderzoek. Bij dit incident zijn zeker acht personen gewond geraakt, waarvan vier ernstig en één persoon is overleden. Bureau Opsporing district Noord heeft een Team Grootschalig Opsporing (TGO) opgestart en werkt met twintig rechercheurs aan de zaak.