Politie Midden- en West Brabant

persbericht district Bergen op Zoom (26/1)

BERGEN OP ZOOM, 26 januari 2008

Rijder onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de Prins Bernhardlaan een 26-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 385 ugl. Hij krijgt een proces-verbaal.

Wildplasser aangehouden na belediging

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 02.10 uur op de Raadhuisstraat een 28-jarige man uit Essen (B) aangehouden ter zake belediging. Via het cameratoezicht werd waargenomen dat de Belg aan het wildplassen was. Agenten spraken hem daarover aan, hierop beledigde hij de dienders. Hij krijgt voor beide zaken een bekeuring.

Baldadige jongen aangehouden

ROOSENDAAL: De politie arresteerde vrijdagavond na afloop van de wedstrijd RBC-RKC een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom ter zake baldadigheid. De knaap vond het nodig om op de spelersbus van RKC met een viltstift de letters RBC te schrijven. De jongen is al eens eerder voor vernieling met de politie in aanraking geweest. De vorige keer werd hij naar Bureau Halt verwezen. De politie maakt voor deze zaak een proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag een winkeldievegge overgenomen van personeel van een drogisterij aan de Sint Josephstraat. De vrouw, een 21-jarige asielzoekster uit Mongolië, werd door personeel betrapt op winkeldiefstal. De vrouw was samen met een man. Ze had make-up artikelen en een pyjama in een mandje gedaan en daarover haar jas gedrapeerd. Bij de uitgang zag ze dat personeel haar al stond op te wachten, waarna ze de goederen in de winkel achterliet. Haar metgezel wist in het tumult te ontkomen. De betrapte vrouw reageerde hysterisch en kon met moeite in bedwang worden gehouden. Ze is aan het bureau met hulp van een tolk gehoord. Ze heeft een boete van 220 euro gekregen.

Fietser gewond op wegdek

OUDENBOSCH: Passanten hebben vannacht op de Bosschendijk een 22-jarige man uit Hoeven gewond op het wegdek aangetroffen. Het slachtoffer was kennelijk met zijn fiets door onbekende oorzaak ten val gekomen. Hij was even niet aanspreekbaar, passanten waarschuwden daarop de hulpdiensten. Slachtoffer had schaaf- en snijwonden in zijn gezicht. Aan zijn fiets waren geen sporen van een ongeval zichtbaar. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.

Vechtpartij op straat

BERGEN OP ZOOM: Vannacht werd omstreeks 02.00 uur een vechtpartij gemeld op de Lievevrouwestraat. Volgens de melder zou er een groep van circa 20 personen aan het vechten zijn. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Het opstootje bleek al voorbij te zijn. Er waren geen mensen die zich melden als slachtoffer of die precies wilden vertellen wat er nu gebeurd was. De luidruchtige overblijvers werden gevorderd te vertrekken. Nadat de rust was wedergekeerd zijn ook de dienders vervolgd.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

ROOSENDAAL: Vannacht werd omstreeks 04.00 uur ontdekt dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Borchwerf. De inbrekers hebben een ruit ingeslagen. In de kantoorruimte zijn zeker zes pcs en beeldschermen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk