Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 26 januari 2008

Drie arrestaties Oosterhouts uitgaanscentrum

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht tijdens een vechtpartij op de Klappeijstraat drie arrestaties verricht. Het gaat om twee mannen uit Berkel Enschot (21 en 22-jaar) en een 22-jarige Udenhouter. Bij de arrestatie werd pepperspray gebruikt om de 22-jarige man uit Berkel-Enschot onder controle te krijgen.

De agenten zagen dat er voor een café een opstootje was. Twee mannen sloegen een 19-jarige Oosterhoutse jongen. De agenten arresteerden de twee vechtersbazen. Zij kregen assistentie van enkele portiers. Tijdens het tumult werd nog een derde verdachte aangehouden. Een 22-jarige verdachte uit Berkel-Enschot verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Hierdoor kwam een agent ten val. De diender zette daarop zijn pepperspray in om de man onder controle te krijgen. Het slachtoffer had een bloedende lip, ook was een tand afgebroken. Hij wilde echter geen aangifte doen. Een van de verdachten verklaarde vanmorgen dat de man met wie zij ruzie hadden tot een groepje behoorde die kort daarvoor in een café een ruzie hadden uitgelokt.

Afsteken vuurwerk levert twee boetes op

RAAMSDONKSVEER: Het afsteken van vuurwerk heeft vannacht voor een 22-jarige vrouw uit Raamsdonksveer twee bekeuringen opgeleverd. Ze vertelde de politie dat ze in het café zag dat haar vriend vuurwerk van iemand in zijn handen gestopt kreeg. Ze wilde niet dat hij het binnen zou afsteken en pakte het daarom af. Ze liep naar buiten en stak de grondbloem af. Ze werd betrapt door enkele agenten. Het feit dat ze zich niet kon legitimeren leverde een twee bekeuring op. Achteraf beschouwt de vrouw het als een stomme impulsieve actie.

Winkeldief aangehouden

LOON OP ZAND: Een 40-jarige man uit Loon op Zand is vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Oranjeplein betrapt op het stelen van een fles Pina Colada. Hij stopte de fles in zijn broekzak en rekende bij de kassa alleen twee pakketjes vleeswaren af. Hij heeft een boete van 130 euro gekregen

Rijder onder invloed maakt forse snelheidsovertreding

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op de Keizersdijk een 31-jarige man uit Geertruidenberg betrapt op het rijden onder invloed. Bovendien beging de man een forse snelheidsovertreding. Hij reed op de Stationsweg, waar een 30 km zone is met circa 100 kilometer per uur. Agenten zagen daarvoor al dat hij een vrachtauto inhaalde door links langs een vluchtheuvel te rijden. Hij blies 780 ugl en moest daarom ook zijn rijbewijs inleveren.

Nog drie rijders onder invloed betrapt

Oosterhout: Op de Slotlaan werd omstreeks 00.25 uur een 28-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 305 ugl.

RIJEN: Vrijdagavond blies een 54-jarige man uit Boxtel bij een alcoholcontrole op de Rijksweg 400 ugl. Hij werd aangehouden en krijgt een proces-verbaal. Een 49-jariige Tilburger blies 295 ugl. Hij had geen rijbewijs omdat hij een maand eerder ook al betrapt is op rijden onder invloed.

Politie onderzoekt woninginbraken

OOSTERHOUT: Vannacht hebben inbrekers aan de IJsvogelvlinder een Audi met het kenteken 65-RG-FP gestolen. Zij hebben vermoedelijk op slinkse wijze met een soort netje de autosleutels vanaf een tafeltje in de hal van de woning gestolen. Hierna hebben ze het voertuig meegenomen. Ook werd gisteren een inbraak in een woning aan de Noorderbeemd gemeld. Daar werd een laptop en een TV gestolen.

RIJEN: In Rijen werden gisteravond drie woninginbraken gemeld. Aan de Churchilsstraat werd de inbraak omstreeks 20.15 uur ontdekt. De dief heeft het slot van de achterdeur geforceerd. Er werd onder meer een postzegel- en een muntenverzameling buitgemaakt. Ook werd een inbraak aan de Doornbos gemeld. Daar werd de voordeur van een woning op brute wijze geforceerd. De buit is nog niet bekend. Tenslotte werd nog een inbraak gemeld aan de Nassaulaan. De inbreker is vermoedelijk via een caravan over de erfafscheiding geklommen. Daarna werd de achterdeur met een breekvoorwerp geforceerd. Ook hier is de buit nog niet bekend.

Enkele tips om een woninginbraak te kunnen voorkomen:

* Leg geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen.
* Zorg dat uw woning er van buitenaf bewoond uitziet, ook als u niet thuis bent en vraag uw buren een oogje in het zeil te houden. Laat uw brievenbus legen en haal de planten niet van de vensterbank als u op vakantie gaat.
Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet ze uit het zicht voor inbrekers en berg kleine zaken (goud, zilver, juwelen,
waardepapieren) op in een kluis. Uw verzekeraar weet wat voor kluis u in uw geval nodig heeft .
Laat dezelfde hoeveelheid licht branden in huis wanneer u de deur uitgaat. Lampen, aangesloten op een klok bieden hiervoor uitkomst. Een lampje bij de voordeur is handig om te zien wie er 's avonds voor de deur staat.
U kunt uw vakantie doorgeven aan de politie door de vakantiekaart in te vullen op deze website. U kunt uw vakantie ook telefonisch of op het bureau melden.
Buurtpreventie kan het aantal inbraken in uw wijk aanzienlijk verminderen. Uiteraard kunnen gemeente, woningbouwvereniging en de politie u als buurtbewoners daarbij ondersteunen.
Bel bij onraad of verdachte situaties direct 112. Onthoud het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto en vluchtrichting.
Mocht u toch slachtoffer worden van een woninginbraak, blijf dan overal vanaf om geen sporen uit te wissen.

Auteur: Willem van Hooijdonk