Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 26/1

TILBURG, 26 januari 2008

Politie onderzoekt oplichtingstruc

TILBURG: Alert personeel van een elektronicazaak aan de Emmapassage heeft voorkomen dat zij vrijdagmiddag het slachtoffer werden van een geraffineerde oplichtingstruc met als doel een dure televisie te bemachtigen. De politie arresteerde vrijdagmiddag twee verdachten, Tilburgers van 24 en 39 jaar.

Eerst werd vrijdagmiddag naar de zaak gebeld met de vraag of een bepaald type televisie beschikbaar was. Later werd een bestelnummer gevraagd, waarna er zogenaamd iemand van het hoofdkantoor belde die doorgaf dat er een telefonische overboeking was binnengekomen, terwijl dit in het geheel niet het geval was. Het personeel van de winkel was al extra alert in verband met recente pogingen tot oplichting die op soortgelijke wijze via de mail of in combinatie met telefoon bij andere filialen plaatsvonden. De politie arresteerde de 24-jarige Tilburger toen hij de TV op kwam halen,zijn oom die verdacht wordt van betrokkenheid werd eveneens aangehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum vier arrestaties verricht. Er heerste een rustige sfeer met weinig publiek op straat.

· Een 51-arige Tilburger werd omstreeks 00.45 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij agenten beledigde.
· Een 34-jarige veelpleger werd omstreeks 03.20 uur bij het Station CS aan de Spoorlaan aangehouden nadat hij door bikers op heterdaad betrapt was op fietsendiefstal. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. · Een 25-jarige man uit Vught werd omstreeks 04.45 uur op de Paleisring aangehouden nadat hij de GSM-telefoon van een 19-jarige vrouw uit Goirle had vernield. De vrouw was zo goed om voor hem een vriend te bellen. Toen zij die aan de lijn had, wil hij zijn maat zelf spreken. Daarna wilde hij het mobieltje niet meer teruggeven en vernielde deze.
· Een 23-jarige Tilburger werd omstreeks 06.00 uur aangehouden op de Paleirsring omdat hij niet voldeed aan het bevel te vertrekken. Na zijn arrestatie schopte hij ook nog een agent tegen diens scheenbeen.

Tilburger gearresteerd voor poging auto-inbraak

TILBURG Een 32-jarige Tilburger is vanmiddag door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld omdat hij verdacht wordt van een poging tot inbraak in een bestelbus op de Mijndenstraat. De verdachte werd vannacht omstreeks 03.50 uur op de Munnekeburenstraat aangehouden. De politie arresteerde jongen op basis van de aanwijzingen van een getuige van de inbraak. De rechterschuifdeur van de bestelauto was geforceerd. De politie is nog op zoek naar een tweede dader die bij de inbraak betrokken was.

Jongens aangehouden voor vernieling

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.40 uur op het Stratinghpad een 18-jarige Tilburger aangehouden ter zake vernieling. De verdachte had tegen de auto van de moeder van zijn vriendin geschopt en tegen de voordeur van hun woning. De linkerkoplamp van die auto was vernield. Hij was boos geworden omdat hij vannacht niet bij zijn vriendin kon slapen omdat die elders sliep vannacht bij familie. De politie arresteerde vannacht op de Ringbaan Zuid omstreeks 02.10 uur een 25-jarige Tilburger omdat hij een verkeersbord van een paal had afgehaald en daarmee over straat liep.

Man wil na aanrijding niet meewerken aan blaasproef

TILBURG: Een 45-jarige Tilburger is vrijdagavond met zijn auto tegen twee geparkeerde voertuigen gereden. Het incident gebeurde omstreeks 23.15 uur op de Bredaseweg toen hij vanaf de parkeerplaats van een café de weg opreed. De verdachte weigerde mee te werken aan een blaasproef. Ook wilde hij geen verklaring af leggen omdat hij er door de politie naar eigen zeggen ingeluisd was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Jongens aangehouden na vernieling en mishandeling

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond op de Kruizemuntweg twee knapen van 16 en 19 jaar aangehouden die verdacht worden van het vernielen van enkele bloempotten die aan een muur van een woning hingen en het mishandelen van de 42-jarige bewoner. De jongens kregen van een buurvrouw een veger om de rotzooi op te ruimen. Terwijl zij dat deden werden zij aangesproken door de benadeelde. Er ontstond een woordenwisseling die uitliep op een vechtpartij. Hierbij werd de 42-jarige bewoner in zijn gezicht geslagen. Ook kreeg hij enkele klappen met de bezem. De politie heeft vervolgens de twee verdachten op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden.

Man met stadionverbod neemt harddrugs mee naar voetbalwedstrijd

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond in het Willem II stadion aan de Ringbaan Zuid een 31-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De man bezocht terwijl hij een stadionverbod heeft, de voetbalwedstrijd Willem II-Vitesse. Bovendien had hij een zakje cocaïne bij zich. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De verdachte verklaarde dat hij met de seizoenskaart van een andere supporter naar binnen was gegaan. De drugs had hij naar eigen zeggen in Tilburg op straat gekocht. Hij dacht zelf dat zijn stadionverbod vanwege het gooien van vuurwerk een week geleden was beëindigd. Uit de gegevens blijkt echter dat dit tot 27 januari is. Bovendien was dit al weer verlengd tot 27 oktober 2008.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG: Vannacht is omstreeks 06.45 uur ingebroken in een winkel aan de Besterdring. Een getuige zag twee daders die op een scooter wegreden in de richting van de Gassstraat. De dieven hadden twee stoeptegels door de voorruit gegooid. Er zijn twee laptops gestolen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde winkelier opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk