Korps Landelijke Politiediensten

Française klemgereden na negeren stoptekens

Zwijndrecht, 26-01-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag 26 januari 2008 omstreeks 13.15 uur een 25-jarige Française van een personenauto met een Frans kenteken in Zwijndrecht klemgereden nadat zij diverse stoptekens had genegeerd. De vrouw is aangehouden, haar rijbewijs is ingevorderd. De verdovende middelen die zij bij zich had en uit de auto had gegooid zijn inbeslaggenomen.

De vrouw reed op de rijksweg A16 onnodig links. Medewerkers van de Verkeerspolitie Breda wilden haar daarop attenderen en gaven haar een stopteken. Zij bracht haar voertuig echter op de uitvoegstrook Zwijndrecht tot stilstand. Op het moment dat de agenten deze gevaarlijke situatie wilden beëindigen gaf zij vol gas en probeerde ze de surveillanceauto van zich af te schudden. Op de Koninginneweg in Zwijndrecht haalde ze zodanige gevaarlijke toeren uit, ze reed onder andere met hoge snelheid over het fietspad, dat is besloten om hier een einde aan te maken. Met een geslaagde fishtail verloor de bestuurster de controle over haar voertuig en kwam na een pirouette tot stilstand. De Volvo van de Verkeerspolitie liep hierbij lichte schade op. De Ford Fiesta raakte hierbij wel fors beschadigd.

De reden van de vlucht was gauw duidelijk. Onder het voertuig vonden de agenten een bolletje heroïne en naar later bleek had zij eerder, voordat ze door de Verkeerspolitie gecontroleerd werd, een pakketje uit het raam gegooid waar 100 tot 150 gram cocaïne in zat. Dit was bij de regiopolitie gemeld door een getuige. De politie Zuid-Holland-Zuid kon op aanwijzing van de getuige dit pakketje terugvinden en in verband brengen met het vreemde gedrag van de Franse bestuurster.