Politie Groningen

Zaterdag 26 januari 2008

Provincie Groningen, 26-01-2008

Groningen: kleine hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Atensheerd in Groningen is vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 50 planten en ruim 50 toppen aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor door wateroverlast. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: voetgangster aangereden

Een 27-jarige voetgangster is vrijdagochtend aangereden. De vrouw stak de Antonius Deusinglaan over via een zebrapad. Een 66-jarige buschauffeur uit Uithuizen zag de vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met verwondingen aan gezicht en pols overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie.

Groningen: van alles mis met scooter

De politie heeft vrijdag een 21-jarige scooterrijder uit Groningen staande gehouden. De man reed zonder helm. Bij controle bleek hij bovendien niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook was de scooter niet verzekerd. De scooter is daarom meegenomen naar het bureau. De bestuurder krijgt de scooter pas terug als deze aantoonbaar verzekerd is.

Groningen: mannen aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht twee mannen aangehouden. Een 25-jarige man uit Steenwijk en een 28-jarige man uit Groningen waren vervelend in een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen. Toen portiers de mannen wilden verwijderen, werden zij opstandig. Beide verdachten sloegen een portier. Hoewel de mannen zich verzetten bij hun aanhouding, konden ze overgebracht worden naar het bureau. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Middelstum: auto in de sloot

Een 25-jarige automobilist uit Wagenborgen is vrijdagavond met zijn auto in de sloot beland. De man raakte door onbekende oorzaak in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto belandde in de naastgelegen sloot. Zowel de bestuurder als een inzittende kwamen met de schrik vrij. De auto is afgesleept. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Middelstum: snelheidsduivel rijbewijs kwijt

Een 26-jarige automobilist uit Groningen moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de N46 bij Middelstum geklokt met een snelheid van 180 km/uur. De maximum toegestane snelheid is 100 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Kropswolde: snorder aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht een 59-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man werd gecontroleerd op de Woldweg in Kropswolde. Het bleek dat hij tegen betaling mensen vervoerde, zonder dat hij in het bezit is van een vergunning. Hierop is de snorder aangehouden. Het geld wat hij bij zich had is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op diverse locaties in de provincie zijn vrijdag de volgende bekeuringen uitgeschreven: overschrijding maximum snelheid (6x), niet handsfree bellen (5x), geen gordel, geen kentekenplaat op de aanhangwagen, lekke uitlaat en geen markeringsbord voor uitstekende lading. Bovendien is een 43-jarige man uit Holwierde bekeurd. De man vervoerde een rupskraan op een dieplader. De kraan was echter niet gezekerd, waardoor er kans is op afvallende lading. Nadat de kraan was vastgezet, mocht de man zijn weg vervolgen.

Provincie Groningen: rijbewijzen alcomobilisten ingenomen

Midwolda, N362: Een 30-jarige automobilist uit Gieterveen belandde door onbekende oorzaak in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man liep geen letsel op bij de aanrijding. De politie maakt proces-verbaal op.

Grootegast, Bovenweg: Een 21-jarige automobilist uit Doezum moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man bleek bij controle onder invloed van 1,5 promille alcohol.

Veendam, Langeleegte: Een 35-jarige automobilist uit Den haag bleek bij controle onder invloed van 1,55 promille alcohol. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Musselkanaal, Aweg: Een 35-jarige automobilist uit Tweede Exloermond moest zijn rijbewijs inleveren na een ongeval. De man had een stoeprand geraakt en was vervolgens tegen een boom tot stilstand gekomen. Bij controle bleek hij onder invloed van bijna 2 promille. Hij is aangehouden. De man liep bij het ongeluk licht letsel aan zijn hoofd op. De politie maakt proces-verbaal op.