Politie Zuid-Holland-Zuid

26/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Gorinchem, 26-01-2008 o Persberichten district 2

AUTO GESTOLEN
MEERKERK- Op vrijdagavond 25 januari is er een auto gestolen vanaf het Raadhuisplein. De 22-jarige eigenaresse had de sleutels in haar jas gedaan en opgehangen in de garderobe bij een uitgaansgelegenheid. Toen ze hier weer weg ging, ontdekte ze dat de sleutels weg waren. De auto stond niet meer op de plek waar deze geparkeerd was. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De gestolen auto is een grijze Volkswagen Golf met kenteken 77-NX-PG.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
GORINCHEM- Een 59-jarige man uit Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari door de politie aangehouden op de rijksweg A-27. De man bleek te rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. De man is vervolgens meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Op het politiebureau bleek dat de man nog wat boetes open had staan. Er is proces verbaal opgemaakt. De verdachte is ingesloten.

MISHANDELING: MAN AANGEHOUDEN
GORINCHEM- Aan de Langendijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari een 42-jarige man uit Gorinchem mishandeld. De man die met twee vrienden was, werd geschopt en geslagen. Hij raakte gewond aan zijn wenkbrauw. Bij de vechtpartij waren drie daders betrokken. De politie heeft een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost behandeld aan zijn verwondingen.

AANHOUDING NA VERKEERSRUZIE
ALBLASSERDAM- De politie heeft op vrijdag 25 januari een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man had nogal opgefokt gereageerd toen hij op de rijksweg A-15 werd ingehaald door een 27-jarige man uit Rotterdam. Bij de afslag bij Alblasserdam was de verdachte uit zijn auto gestapt en heeft de 27-jarige man een paar klappen gegeven. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft een boete van 260 euro gekregen.

MAN AANGEHOUDEN NA POGING INBRAAK
AMEIDE- In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari heeft een 33-jarige man uit Duitsland geprobeerd in te breken bij een woning aan de Lekdijk. De man gooide met een bloempot de ruit van de voordeur in. De bewoners die boven lagen te slapen, schrokken hiervan wakker. De man probeerde vervolgens de deur te openen. De vrouw des huizes belde meteen de politie die snel ter plaatse was. De verdachte is aangehouden voor poging inbraak en vernieling. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De verdachte is ingesloten.